Forskere trækker tæppet væk under Antorinis forslag om flere skoletimer

Forskere afslører nu over for Folkeskolen, at de i mails og til møde med ministeriets topembedsmænd har fortalt, at ministeren tager fejl, når hu...

Torben Mark Pedersen,

06/02/2013

Forskere afslører nu over for Folkeskolen, at de i mails og til møde med ministeriets topembedsmænd har fortalt, at ministeren tager fejl, når hun siger, at Pirls- og Timss-undersøgelserne viser sammenhæng mellem faglige resultater og antallet af timer.

Lærer eleverne mere, hvis de får flere lektioner?

Det spørgsmål blev afgørende, da det stod klart, at regeringen vil gennemføre en skolereform, hvor det faglige løft primært skal ske gennem flere timer. Udspillet til en skolereform blev offentliggjort den 4. december sidste år.

På et åbent samråd,der blev afholdt den 22. januar i børne- og undervisningsudvalget, henviste Antorini blandt andet til nyheden på uvm.dk, og hun genfremsatte påstanden om, at flere timer giver et bedre resultat, men nu med den modifikation, at det skulle være flere timer af høj kvalitet.

Merete Riisager (LA), der indkaldte til samrådet den 22. januar, er utilfreds med ministeriets dobbeltspil.

»når Antorini genfremsætter den forkerte udlægning af forskningsresultaterne den 22. januar, så er det dybt kritisabelt. Det her handler om rygraden i hele reformen«, siger Merete Riisager. Hun fortsætter: