Forøget Co2 udledning til 200 Mio.

  Fjernkøling ved Kongens Nytorv: dampenergi fra Amagerværket producere koldt vand via dampen, hvor et fjernvarmenet med kold vand nu køler de ...

Ikke angivet Ikke angivet,

31/10/2009


 



Fjernkøling ved Kongens Nytorv: dampenergi fra Amagerværket producere koldt vand via dampen, hvor et fjernvarmenet med kold vand nu køler de virksomheder som har brug for køling, I vinterhalvåret forbruges koldt havvand til kølingen. Herunder bruges meget højeffektive el drevne kølekompressorer som virker ved den miljøneutrale ammoniak (modsat CFC gasser).   



Hvor store dele af kølebehovet i Københavns indre by skal dækkes via såkaldt absorptionskøling og har kostet i omegnen af 200 Mio. 90 mio til selve anlægget og 110 Mio til køleanlæggets andel af underjordisk tunnel til amagerværket for damp. Tunnelen bruges nu også til fjernvarme til Storkøbenhavn til en samlet investering i milliardklassen.



Forudsætningerne for den såkaldte Co2 reduktion skrider totalt når:



Det ved a-kraftstrøm eller vandkraft fra vandkraftværker i Norden, at denne Co2-fri strøm blev forbrugt i effektive Ammoniakkøleanlæg (nul miljøbelastning som CFC anlæg) som opbygger kølekapacitet i isbanke (altså fryser is) om natten og herefter disse køleanlæg ligger stille i dagtiden hvor isvand køler de respektive lokaler i bydelen.



Fjernvarmebranchens total mangel på realitet i deres opgørelse af miljøbelastninger fra varme og el. Det kan jo ikke hjælpe noget når man udtager højtryks damp på Amagerværket for at forsyne absorptionskøleopstillingen inde ved Kongens Nytorv. Denne Damp kunne omsættes til 50 % el, at man så efter den vanlige opgørelsesmodel vægter denne varmeenergi til en lav co2 belastning som spildvarme, som er direkte misvisende og får hele projektets miljøreduktion til at skride. Herunder: Det er jo total misvisende at vægte den gennemsnitlige miljøbelastning for el-produktion når man, som her også vægter de kraftværker som H C Ørsted og svanemøllen som har en ekstrem lav el-virkning og en høj fjernvarmeandel som kun producere i vinterhalvåret hvor Avedøre og Amagerværket med el-virkninger på helt op til 50 % som derfor producere i sommerhalvåret hvor fjernvarmebehovet er vigende.  



At simple tiltag fra at åbne vinduet i den Danske Banks Serverrum så disse køles, eller til billige ventilationssystemer som erstatter kølebehov fra køle anlæg i vinterhalvåret som minimum ved omformning eller renovering af lokale køleanlæg ved de nævnte virksomheder som nu modtager køling fra fjernkøleanlægget, hvor det er tiltag til meget små investeringer og som kunne foretage 1/3 af kølebehovet uden nævneværdigt strømforbrug.    


Kilde: