Forbud mod "Red Bull" på vej til at blive ophævet

Koffein-indholdet i de typiske energidrikke er så lavt, at der ikke er sagligt belæg for at forbyde dem længere, mener Fødevarestyrelsen

Slettet Bruger,

20/10/2009

Koffein-indholdet i de typiske energidrikke er så lavt, at der ikke er sagligt belæg for at forbyde dem længere, mener Fødevarestyrelsen. Samtidig har EU nu frikendt to andre stoffer i energidrikkene for at være skadelige.

Hidtil har danskere, der gerne vil drikke energidrikke som f.eks. den kendte "Red Bull", været nødsaget til at købe den udenfor landets grænser, for herhjemme er de forbudte. Men det vil formentlig snart være fortid. Midt i en tid hvor nye idéer om forbud ellers vælter ud fra Christiansborg og omegn, er Fødevarestyrelsen nemlig på vej med ophævelsen af et forbud.

En af de ting, som hidtil har begrundet forbuddet mod energidrikkene, er deres indhold af tilsat koffein. Men Fødevarestyrelsen er nu villig til at se knapt så nidkært på det forhold.

"En typisk dåse energidrik indeholder en mængde koffein, der svarer til indholdet i en kop kaffe - endda en kop kaffe som ikke er særligt stærk," lyder begrundelsen fra kontorchef Else Molander overfor 180Grader.

Oven i det kommer, at to andre tilsatte stoffer i energidrikke - taurin og glucoronolacton - nu har fået Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA) ord for, at de er sikre at indtage i de mængder, som indgår i energidrikkene.

Fødevarestyrelsen behandler for øjeblikket en ny ansøgning om tilladelse til at sælge en energidrik på det danske marked, men man vil ikke oplyse, hvem der har sendt ansøgningen. Adspurgt om f.eks. "Red Bull" ville kunne opnå en salgstilladelse under de nye og lempeligere vilkår, svarer kontorchef Else Molander:

"Det kan den formentlig."

[email protected]

Kilde: