Folketinget liberaliserer spilleloven - ikke nok siger LA

Alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten har i dag besluttet af liberalisere spillelovgivningen i Danmark

Ole Birk Olesen,

04/02/2010

Alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten har i dag besluttet af liberalisere spillelovgivningen i Danmark.

"Der er tale om, at et spillemarked på ca. 4,5 mia. kr. nu kommer ind under nye regler og liberaliseres. Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at skabe et stærkt grundlag for en ny regulering af det danske spillemarked. En regulering som lever op til vores 2 grundlæggende formål: at sikre et ordentligt og reguleret spillemarked, hvor vi kan bremse udbredelsen af ludomani samt at sikre en stabil finansiering af overskudsmodtagerne og det aktive foreningsliv," skriver skatteminister Kristian Jensen på Facebook.

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, er med i aftalen, men han er alligevel ikke helt tilfreds og frygter kinesiske tilstande med netcensur.

"Nu skal vi i gang med en høringsproces, hvor vi har bedt om at få afklaret, hvilke konsekvenser den nye ordning har. Vi er først og fremmest nødt til at sikre os, at vi ikke får kinesiske tilstande på internettet. Det er en del af aftalen, at danskerne ikke må spille for eksempel internet-poker hos udbydere, som ikke har licens i Danmark. Hvordan det skal fungere i praksis, skal vi have undersøgt," siger Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen.

Desuden vil Liberal Alliance have undersøgt, hvorvidt den nye afgift på 20 procent for udenlandske spilleudbydere er for høj.

"Hvis det bliver så dyrt for spilleudbyderne at etablere sig i Danmark, at de helt lader være, er der jo ingen gevinst for de danske spillere," siger Anders Samuelsen.

Kilde: