Flertal vil udvide green card-ordning | Politik | DR

De Konservative vil give udenlandske studerende green card i tre år efter de har fået deres universitetsgrad

Niels O,

25/04/2016

De Konservative vil give udenlandske studerende green card i tre år efter de har fået deres universitetsgrad. V og S er positive, DF er imod.

For anden dag i træk bliver Dansk Folkeparti udfordret af et regeringsparti i udlændingepolitikken skriver Berlingske.

Denne gang er det de Konservative, som vil lempe reglerne for udenlandske studerendes ret til at blive i Danmark efter endt kandidatgrad.

For fremtiden skal universitetsuddannede udlændinge automatisk have tildelt et green card, der giver dem mulighed for at blive i Danmark i tre år for at søge job, lyder forslaget.

I dag har kandidaterne kun seks måneder til at finde beskæftigelse, inden de bliver tvunget til at forlade landet.

Brian Mikkelsen udtaler på FB den 25. april 2016:

Danmark skal have en stram og fast udlændingepolitik, men vi skal ikke skræmme kvalificeret arbejdskraft væk. Det vil nemlig få negative konsekvenser for erhvervslivet og velstanden i vores samfund.

Derfor er Det Konservative Folkeparti også modstander af dagens politiske udspil om at afskaffe greencardordning. Vi mener derimod, at man bør støtte ordninger som giver læger, ingeniører mf. en nemmere adgang til det danske arbejdsmarked og skaber flere private arbejdspladser til danskerne.

I 2011 kæmpede vi for at udvide ordningen, så kandidatstuderende ikke blev jagtet ud af landet efter 6 måneder og vi er i dag klar til at kæmpe for ordningen igen - så Danmark ikke spænder ben for sig selv, og skaber en udlændingepolitik som gør mere skade end gavn.

Helt enig dér. Men ((DF)) er "selvfølgelig" imod.