Flertal uden om regeringen vil lovgive om gebyrer

Et flertal i Folketinget vil begrænse gebyrer ved betaling via Betalingsservice

Slettet Bruger,

25/10/2009

Et flertal i Folketinget vil begrænse gebyrer ved betaling via Betalingsservice. Regeringen vil ikke være med.

Økonomi- og erhversminister Lene Espersen mener ikke, at det er nødvendigt at begrænse virksomheders mulighed for at opkræve gebyrer, når deres kunder betaler over Betalingsservice, selvom det tidligere har været gratis. Men det gør et flertal uden om regeringen, skriver Politiken.

"Vi står nu i en konflikt, hvor et politisk flertal er uenigt med ministeren, og vi vil nu se på, hvordan vi kan skrue en lovgivning sammen, så det her ikke bliver en gebyrskrue. Det er ganske enkelt uacceptabelt, at forbrugerne skal til at betale for noget, der har været gratis, og som virksomhederne har så store fordele ved," siger den socialdemokratiske forbrugerordfører Benny Engelbrecht til Politiken.

Forbrugerombudsmanden mener, at de nuværende regler allerede åbner for muligheden for at gribe ind, hvis gebyrerne er "urimelige".

"Man kan være betænkelig ved, at tjenester, der hidtil har været gratis, nu bliver pålagt gebyrer. Reglerne siger som udgangspunkt, at fremgangsmåden er tilladt. Men hvis vi ser, at der forekommer helt urimelige gebyrer, kan vi gribe ind over for dem," siger chefkonsulent Søren Iversen fra Forbrugerombudsmanden til Politiken.

[email protected]

Kilde: