Flertal i Borgerrepræsentationen vil legalisere hash i København

Notat fra Københavns Kommune anbefaler lovliggørelse af hash for at komme bandekriminaliteten til livs

Slettet Bruger,

24/09/2009

Notat fra Københavns Kommune anbefaler lovliggørelse af hash for at komme bandekriminaliteten til livs. Flertal i Borgerrepræsentationen bakker op.

Salgssteder med statsmonopol skal i et treårigt forsøg sælge hash til alle, der har lyst til at købe. Det mener et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de Radikale og Venstre-manden Lars Dueholm i Københavns Borgerrepræsentation, skriver Politiken. Målet er at fratage banderne i København en vigtig indtægtskilde at slås om.

Politikerne bakker op om et notat fra embedsmænd, der i foråret blev bedt om at komme med modeller. Notatet maner bekymringen for, at en afkriminalisering vil føre til flere misbrugere, i jorden:

"Forbruget er ikke er højere i de lande, der har afkriminaliseret hash til eget brug," står der med henvisning til især Holland, hvor salg af hash er delvist lovligt, og hvor forbruget er lavere end i Danmark.

Borgerrepræsentationen skal formentlig inden jul sende et endeligt forslag til Justitsministeriet, fordi et forsøg med legal hashhandel kræver lovændringer.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: