Flere sager om chikane mod jøder

Danskere med jødisk baggrund udsættes både for trusler og vold, fremgår det af mail til den konservative københavnske politiker Rasmus Jarlov

Torben Mark Pedersen,

03/02/2013

Danskere med jødisk baggrund udsættes både for trusler og vold, fremgår det af mail til den konservative københavnske politiker Rasmus Jarlov.

De er blevet spyttet på, sparket, slået, dækkene på deres bil er blevet skåret op, og de er blevet overfaldet af dørvagter på et diskotek.

Det er blandt de konkrete tilfælde af chikane, trusler og vold, som personer med jødisk baggrund beretter om, at de har været udsat for i København.

Eksemplerne listes op i en håndfuld mail, som lederen af de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation Rasmus Jarlov har modtaget de senere dage, efter at han er gået ind i sagen om mobning af jødiske børn i folkeskoler på Nørrebro.

»Der har været forsøg på at bagatellisere den chikane, vi har hørt om. Men der er altså tale om reelle problemer, som vi bliver nødt til at se i øjnene, at vi har her i København, og som vi bliver nødt til at tale om,« siger Rasmus Jarlov.