Fjern rentefradraget.

Så var de lige en til der gik i Luksusfælden

Lars Helleskov Engelbrektsen,

01/06/2010

Så var de lige en til der gik i Luksusfælden. Det er god, men barsk underholdning på TV3, hvor forkælede og uansvarlige unge menneskeskæbner endelig begriber at man ikke kan bruge den samme krone mere end én gang. Det kan kun politikere, ikke privatpersoner. Ikke i længere tid i hvert fald.

De unge mennesker, der går i luksusfælden og medvirker i programmet af samme navn, tager hurtige og nemme forbrugslån. Helt op til en halv snes stykker og for typisk 4- og 500.000 kr. De optager lån for at kunne afvikle lån!!! Eller måske bare for at kunne betale renten.

Renterne kan trækkes fra i skat. Måske er det på tide at se på den fradragsordning for private. Måske er det på tide at droppe rentefradraget, på forbrugslån. Fratrækning af renteudgifter er dybest set understøttelse af långivere, men også af låntagere med usund økonomi opstået på grund af usunde økonomiske vaner og manglende indsigt i økonomi. Og manglende opdragelse i økonomi, der kunne indføres som fag i skolen på lige fod med opdragelse i sunde kostvaner, og rigtig opførsel i trafikken. Rentefradraget bidrager uheldigvis til svage sjæles lånoptag. Staten skal ikke opdrage borgerne ift. lånoptag, men heller ikke præmiere det ved fradrag.

Kilde: