Finanstilsyn: Systematisk lovbrud i Saxo Bank

Saxo Bank har systematisk og i strid med loven undladt i tilstrækkelig grad at informere bankens kunder om de risici, der knytter sig til at være k...

Ikke angivet Ikke angivet,

09/07/2010

Saxo Bank har systematisk og i strid med loven undladt i tilstrækkelig grad at informere bankens kunder om de risici, der knytter sig til at være kunde i banken.

Det er en af konklusionerne i den omfattende rapport, som Finanstilsynet i går offentliggjorde på baggrund af tilsynets kulegravning af forholdene i Saxo Bank.

Foreløbig har det nu ført til, at banken er blevet mødt med en lang række påbud fra Finantilsynet.Samtidig står det klart, at banken ifølge Finanstilsynets opfattelse har forbrudt sig mod "Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask af udbytte og finansiering af terrorisme" i et sådan omfang, at tilsynet nu har anmeldt banken til Bagmandpolitiet

Ifølge tilsynet har Saxo Bank ikke haft de nødvendige procedurer, der skal forhindre, at kriminelle og terrorister bruger banken til hvidvaskning af penge eller til at skjule formuer, som kan anvendes til terrorisme.
...