Fedtskat vil ramme svage patienter

Regeringens nye fedtskat vil gøre det dyrere for sygdomssvækkede mennesker at få lidt nødvendig sul på kroppen, påpeger Branchenetværket for Fødeva...

Slettet Bruger,

22/10/2009

Regeringens nye fedtskat vil gøre det dyrere for sygdomssvækkede mennesker at få lidt nødvendig sul på kroppen, påpeger Branchenetværket for Fødevarer til Medicinske Formål.

Regeringens og Dansk Folkepartis nye skat på mættet fedt kommer ikke kun til at ramme de overvægtige danskere, der har brug for at tabe sig og spise sundere. Den kan også komme til at gå ud over ældre, syge og svækkede patienter, som har brug for flere kalorier og en energitæt kost - og dermed kan fedtskatten komme til at gå stik imod hensigten om at styrke folkesundheden. Det skriver Altinget.dk.

Advarslen kommer fra Branchenetværket for Fødevarer til Medicinske Formål i en henvendelse til Folketingets skatteudvalg.

"Syge mennesker har ofte svært ved at spise tilstrækkeligt og optage nok næring, fordi de er svækkede. De har gavn af mættet fedt i de produkter, de spiser, og med den nye skat vil der komme en ekstraomkostning på. Det giver ikke mening," siger sekretariatschef i branchenetværket Thomas Klit Christensen til Altinget.dk og fortsætter:

"Det er svært at vurdere, hvor meget fedtskatten vil komme til at betyde for dem. Men det animerer jo i hvert fald ikke patienterne til at købe de produkter, de har brug for, og man kan forestille sig, at det er noget, der bliver nedprioriteret."

Både fra højre og venstre side i folketingssalen er der på den baggrund vilje til at se på en eventuel undtagelse for de mere medicinske produkter.

Klik her for at læse mere på Altinget.dk

[email protected]

Kilde: