Fattige enlige mødre

Enlige mødre lever under fattighedsgrænsen Hvis du er enlig mor til 2 børn og er på bistand eller arbejder i Netto så har du ikke råd til at sende ...

Carl-Mar Møller,

22/02/2010

Enlige mødre lever under fattighedsgrænsen Hvis du er enlig mor til 2 børn og er på bistand eller arbejder i Netto så har du ikke råd til at sende dine børn til sport eller give dem nyt tøj. De stærkt stigende huslejer og kontanthjælpsloftet gør de enlige mødre fattigere og fattigere.

Socialdemokratiet hjalp de enlige mødre meget i 70 og 80 erne nu taler socialdemokratiet sjældent, om de fattige enlige mødre på medierne. Vores børn er vores fremtid og derfor er det uinteligent og kortsynet ikke at sørge for at de enlige fattige mødre får bedre økonomiske vilkår.

Mange kvinder er idag bange for at få børn ved tanken om at de skal leve et fattigt liv hvis de bliver, skilt. Regeringen vil gerne have at danskerne føder mere end 1.7 barn pr familie, men de gør ikke noget for at give det stærkt stigende antal enlige mødre bedre livsvilkår.

Hvis danskerne bliver ved med at kun føde 1.7 barn pr familie, så vil Danmark mangle endnu flere medarbejdere, end nu. Vi er på vej til et koldt og egoistisk samfund, hvor hver er sin lykkesmed og det kommer til at koste dyrt i det lange løb.

Kilde: