Fallit efter juridisk opgør med muslim

De to kristne hotelejere der sidste år blev frikendt for at have fornærmet en muslimsk gæst, tvinges til at sælge, da deres forretning er kollapse...

Henrik Gøtke,

28/03/2010

De to kristne hotelejere der sidste år blev frikendt for at have fornærmet en muslimsk gæst, tvinges til at sælge, da deres forretning er kollapset.

Ben og Sharon Vogelenzang sætter til maj deres ni værelsers hotel på auktion, da de ikke længere kan betale terminen.

Til trods for donationer sendt til dem fra kristne støtter verden over, har de stadig en gæld på pænt over 400.000 pund.

De overvejer et civilt søgsmål mod politiet, der anlagde sagen.

Fru Vogelenzang, 54 år, siger, at det er “fortvivlende”, at de kan blive efterladt uden noget, som resultat af en sag, der aldrig skulle have været for retten.

“Hvad gør vi nu?”, siger hun. “Hvordan begynder vi forfra?”

Parret så deres Liverpool forretning bragt i knæ efter en undersøgelse om, hvad der blev anset for et skærpet religiøst hade anggreb mod Ericka Tazi. Den 60 årige hvide britiske konvertit klagede over, at parret havde kaldt profeten Muhammed en “krigsherre” og fortalt hende, at muslimske kvinder bliver undertrykt.

Sagen imod dem blev forkastet efter at en dommer ved Liverpool magistratens domstol sagde, at anklagen modsatte sig retten til frie religiøse ytringer.

Efter sejren håbede parret, at de ville være i stand til at genskabe Bounty House Hotel nær Aitree væddeløbsbanen, som de havde opbygget gennem de seneste 10 år.

Fire måneder senere havde de dog ikke formået at tiltrække tilstrækkeligt mange kunder, og taber omkring 8.000 pund om måneden.

Før sagen stammede en af deres hovedindkomster fra National Health Service, der brugte Bounty House til læger, der var til konferencer, og grupper af patienter på kurser i smertelindring i Walton Centre, en del af Aitree Hospital. Men centeret holdt efter en klage fra Fru Tazi, en af centerets patienter, op med at sende gæster til hotellet.

“Før klagen var vi deres første valg”, siger Fru Vogelenzang. “Men de synes at have tabt interessen for os nu. Til trods for de fremragende tilbagemeldinger vi fik ved slutningen af hvert kursus, så har vores ry ikke været regnet for noget. Det er oprørende”.

Parret er stadig rasende på politiet for den måde sagen blev håndteret på, og konsulterer The Christian Institute, den uafhængige pressionsgruppe der betalte for deres forsvar, om at anlægge et civilt søgsmål.

Jurister mener, at de kan være i stand til at hævde, at de blev diskrimineret mod grundet deres kristne baggrund.

Fru Vogelenzang tilføjer: “Mange folk troede, at da vi vandt i retten, ville alt være i orden. I virkeligheden har det bragt os på kanten af ødelæggelse, så det har slet ikke været nogen sejr”.

Kilde: