Fakta-check af Politiken.dk ang Søvndals engelsk kundskaber

I en artikel om underrigsminister Villy Søvndals engelskkundskaber har journalist Marie Hjortdal fået fat i en BBC journalist, Julian Isherwood ,og...

Ikke angivet Ikke angivet,

16/10/2011

I en artikel om underrigsminister Villy Søvndals engelskkundskaber har journalist Marie Hjortdal fået fat i en BBC journalist, Julian Isherwood ,og citerer ham for :

»Mit indtryk er, at han klarer det udmærket«

Julian Isherwood fortsætter: 

»Han har dansk accent, men så skulle du høre nogle af de andre udenrigsministre fra for eksempel Polen eller Bulgarien. De har nogle accenter, der er ti gange værre«.

Som erfaren Politiken læser kan man nemt se dette er typisk holdningsbåret Politiken journalistik , direkte modstridende fakta.

Og ganske rigtigt, et søg på youtube giver taler fra Polens og Bulgariens udenrigsministres side:


Nickolay Mladenov, Bulgariens undenrigsminister :  

http://www.youtube.com/watch?v=y6QBJjXZPUw


Radek Sikorski, Polens udenrigsminister  :    

http://www.youtube.com/watch?v=ZFz5fx6d9_g

Villy Søvndal , Danmarks udenrigsminister :  

http://www.youtube.com/watch?v=CTozrTpxldM

Enhver kan vel høre at det ikke er bulgariens og polens udenrigsministre der taler 10 gange så dårligt engelsk som Villy Søvndal, det er derimod Villy Søvndals engelsk som er ti gange ringere.

Sikke en avis Politiken er og sikke et signal SF'erne Villy Søvndal, Özlem Cekic sender til de danske unge som kommer til at leve i en globaliseret verden:

"Man kan sagtens klare sig uden sprogkundskaber, man kan jo bare bruge tolk fra dansk til engelsk"

Med medier som feks Politiken har Danmark har ingen grund til at pege fingre ad Berlusconi's Italien og Putin's Rusland.

Kilde: