Fagre nye multikulturelle verden: holdt slavearbejdere på altan

Politiet har i morges anholdt mindst syv under en aktion i Nordsjælland mod rumænsk slavearbejde i rengøringsbranchen

Ikke angivet Ikke angivet,

07/01/2013

Politiet har i morges anholdt mindst syv under en aktion i Nordsjælland mod rumænsk slavearbejde i rengøringsbranchen.

 

 Politiet i Nordsjælland gik mandag morgen i aktion mod de formodede bagmænd til menneskehandel med rumænere, der er blevet groft udnyttet til tvangsarbejde med rengøring.

De har typisk arbejdet 12 timer om dagen for 3000 kr. om måneden, og bagmændene har tjent styrtende på 'slavearbejderne'. Et rumænsk par, en 53-årig mand og en 50-årig kvinde, har i tre år boet på den sigtede bagmands overdækkede altan i bebyggelsen Vapnagård i Helsingør, hvor parrets 'hjem' blot bestod af en sovesofa, et bord og en reol på halvdelen af altanen.

Ved aktionen beslaglagde politiet to luksusbiler, en antracitgrå Mercedes og en BMW, som bagmændene har haft rådighed over. Bilerne holdt ved parkeringspladsen til boligblokken.

Politiet sigter det anholdte par for menneskehandel, skattesvig, socialbedrageri og dokumentfalsk. Politiet vil senere i dag kræve de anholdte varetægtsfængslet i grundlovsforhør ved retten i Helsingør.

Det er den første sag i Danmark, hvor politiet rejser sag om menneskehandel i forbindelse med tvangsarbejde og social dumpning.

De anholdte tilhører en sigøjnerklan med rødder i Serbien.