Få måneder til statsnarkoen flyder

De fire kommuner der lægger for med at udlevere statsfinansieret heroin er nu ved at være klar med indretning af klinikker og ansættelse af persona...

Slettet Bruger,

17/10/2009

De fire kommuner der lægger for med at udlevere statsfinansieret heroin er nu ved at være klar med indretning af klinikker og ansættelse af personale.

Inden længe slår heroinklinikker i København, Odense, Glostrup og Esbjerg dørene op for danske narkomaner, der vil kunne få udleveret statsfinansieret heroin. Klinikkerne er i øjeblikket ved at blive indrettet og personale ved at blive ansat, skriver jp.dk.

"Jeg har en forventning om, at de får et bedre liv, der er fri for sidemisbrug og kriminalitet. De vil få større ro på livet, og størsteparten vil få fat igen, hvor de måske for mange år siden mistede kontakten til samfundet," siger Jan Jørgensen, leder af Center for Misbrug i Esbjerg til jp.dk.

Også politiet har en forhåbning om at se positive sidegevinster som følge af statsnarkoen.

"Da vi ved, at der er meget følgekriminalitet forbundet med narkomisbrug må ordningen logisk set have en dæmpende virkning på en del kriminalitet - især indbrud og tyverier," siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Bent Isager-Nielsen understreger dog, at han ikke vil tage stilling til det politiske eller etiske i udleveringen af gratis heroin til narkomanerne. Det vil Annemarie Outze, der er formand for Foreningen af pårørende stofmisbrugere derimod mere end gerne.

"Man beholder folk i misbruget frem for at hjælpe dem til at blive stoffri. Det her er mere lavet for at beskytte borgerne mod narkomaner, end for at hjælpe heroin-misbrugerne," siger Annemarie Outze til jp.dk om ordningen, som staten indtil videre har bevilget 70 millioner kroner til.

[email protected]

Kilde: