EUs George Orwell projekt - Hva fanden sker der?

EU udgav i går en rapport om ”media-freedom and pluralism” som anbefaler (surprise, surprise) at EU skal være ny øverstbefalende i relation til kon...

Ikke angivet Ikke angivet,

22. januar 2013

EU udgav i går en rapport om ”media-freedom and pluralism” som anbefaler (surprise, surprise) at EU skal være ny øverstbefalende i relation til kontrol med journalister. 5 ting sker, hvis EU lykkes (Gud forbyde det) med dette:

1.  Journalister skal fremover i de groveste tilfælde kunne fratages deres ret til at være journalist samt idømmes bøder eller i mindre grove tilfælde tvinges til at sige undskyld. 

Dvs. betydelig hårdere sanktionering end Danmark anvender i dag, idet pressenævnet ikke fratager journalister deres levebrød og ej heller idømmer bøder. Kun straffesager kan medføre den slags situationer og disse er sjældne.

2. Rapporten anbefaler at en ny institution oprettes, der skal holde øje med alle medier. (Scary) Gad vide hvad det kommer til at koste og hvor mange Stasi-ansatte, der skal være?

3. Journalister skal fremover i alt deres arbejde overholde et nyt kriterium, nemlig at journalister til stadighed skal leve op til EU's værdier, hvad det så end er. De engelske aviser, der er kritiske mod EU kommer helt sikkert i vridemaskinen. Hvem tør herefter kritisere EU? Er helt sikker på at denne artikel ikke lever op til EU's værdier og er stolt af det. Hva fanden sker der? Skal vi alle til stadighed skråle ”ode to joy”? LÆS til eks. bare en enkelt af EUs egne rapporter og se hvordan EU selv ”journalistisk” arbejder og se hvilken forherligelse journalisterne der tildeler EU.

4. Staten skal støtte medier ”whereever” markedet fejler. Glem at tro, at EU anerkender og tror på markedet. EU tror på EU og nix wieders. (Bortset fra statsstøtte for det kan skimmes). 

5. Det anbefales at blogosfæren undergives samme retningslinier og at der skal oprettes en hemmelig database med oversigt over alle journalist-lignende bloggere – s. 8 – (motto: vi ved hvem du er) 


Bortset fra disse 5 ret uhyggelige tiltag indeholder rapporten intet godt, som det danske pressenævn og retssystem ikke kan i forvejen.

Velkommen til den nye EU overvågede virkelighed. 

George Orwell (1984) virker mere og mere fantasiløs ifht dagens EU. Pudsigt at det i går faktisk var den årlige George Orwell-dag! Coincidence?

EDIT: Følgende medier støtter op om kritikken: Journalisten, Telegraph, The Independent, og en lang, lang række blogs. Godt Journalisten i Danmark er så hurtig. 

Gi din stemme til kende, sig NEJ: http://www.skrivunder.net/helt_ud_nu