EU tvangsåbner Danmark for romaer og muslimer: Folk fra Balkan kan frit rejse til Danmark

"Trods bekymringer i flere medlemslande godkender EU en ny visumaftale, som sikrer albanere og bosniere visumfri indrejse i EU

Nicolai Sennels,

10/11/2010

"Trods bekymringer i flere medlemslande godkender EU en ny visumaftale, som sikrer albanere og bosniere visumfri indrejse i EU.

EU's medlemslande har godkendt en ny visumaftale med Albanien og Bosnien-Hercegovina. Dermed kan borgerne fra de to balkanlande allerede fra midten af december rejse ind i Danmark og resten af Schengen-området uden krav om visum. Visumaftalen er et vigtigt skridt i Balkanlandenes ambitioner om på sigt at opnå medlemskab i unionen og EU's endelige godkendelse skabte derfor stor glæde i de to lande.

- Det er en historisk beslutning. Det er den største drøm, der går i opfyldelse for albanerne, siden kommunismens fald, siger Albaniens premierminister, Sali Berisha, til nyhedsbureauet AFP.

Der har op til mandagens EU-møde været en del bekymring over udsigten til at åbne grænserne for flere lande på Vestbalkan. En lignende visumaftale med tre andre Balkanlande sidste år har ført til en eksplosiv stigning i antallet af asylansøgere fra Serbien og Makedonien i flere medlemslande. Blandt andet viser de seneste tal fra Tyskland, at Serbien har overhalet Afghanistan som det oftest forekommende oprindelsesland for asylansøgere, mens Makedonien kommer ind på tredjepladsen."

Link: http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1447477.ece

Kilde: