EU-modstandere: Stop skræmmekampagnen

Irernes ja til Lissabontraktaten er ikke en sejr for EU, men for ja-sidens skræmmekampagne, mener tidligere medlem af Europaparlamentet, Jens-Peter...

Slettet Bruger,

04/10/2009

Irernes ja til Lissabontraktaten er ikke en sejr for EU, men for ja-sidens skræmmekampagne, mener tidligere medlem af Europaparlamentet, Jens-Peter Bonde. Dansk Folkeparti advarer samtidig mod, at danskerne af frygt afskaffer EU-forbeholdene.

Irerne har kun stemt ja til Lissabontraktaten af frygt, mener tidligere medlem Europaparlamentet for Junibevægelsen, Jens-Peter Bonde ifølge Ritzau.

"De var bange for at blive smidt ud af EU. Det er sådan den folkelige stemning er. Sidste gang mødte jeg ikke én taxachauffør i Irland, der ville stemme ja. Denne gang siger hovedparten af alle taxachauffører, at de gerne ville stemme nej. Men de turde ikke," siger han til Ritzau.

Dansk Folkepartis europaparlamentariker, Morten Messerschmidt, tilføjer, at det irske ja ikke bør have konsekvenser for Danmarks EU-forbehold. Skræmmekampagnerne bunder nemlig ikke i virkeligheden.

"Det er desværre tydeligt, at unionstilhængerne er vågnet af vinterdvalen og vejrer morgenluft. Men de danske forbehold skal der ikke pilles ved. Danmark vil ikke blive smidt ud af Europol-samarbejdet, hvis vi ikke afskaffer retsforbeholdet, sådan som ja-siden påstår, for naturligvis kan vi forhandle de par detaljer på plads inden for de eksisterende rammer af samarbejdet mellem EU og Danmark," siger Morten Messerschmidt i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: