Et ubehageligt søndags besøg.

    Så var der igen tiggere fra Kræftens Bekæmpelse som stemte dørklokker!      Udtrykket er hentet i kriminalromaner, og passende når der er tale...

Qda Plydsmaas,

12/04/2010

    Så var der igen tiggere fra Kræftens Bekæmpelse som stemte dørklokker!

 

   Udtrykket er hentet i kriminalromaner, og passende når der er tale om en organisation som benytter samme metoder som mafiaer har brugt i mange år.

  Det med at skræmme folk til at betale for beskyttelse, som de i mange tilfælde ikke har brug for.

  Det er ikke god vilje, men angst der får så mange til at spytte i indsamlingsbøsserne.

  De tør ikke andet det har Kræftens Bekæmpelses mange skrækkampagner sørget for.

 

 Der var en af tiggerne hos mig søndag ved middagstid. Hun fik ikke engang åbnet munden.

   Jeg så indsamlingsbøssen i hendes hånd råbte: NEJ!  

   Og smak døren i med et brag, som vækkede min husbond der lå og sov til middag. Han var nær ved at falde ud af sengen, men da jeg sagde hvorfor jeg pludselig gav mig til at smække med døren, hvad jeg ellers aldrig gør, grinede han bredt og puttede sig ned under dynen igen.

 

   Han er enig med mig og ved det er med god grund når jeg opføre mig så ubehersket.

 

  Jeg håber også - hende tiggeren - blev klar over, at jeg ikke ligefrem sætter pris på Kræftens Bekæmpelse og deres indsamlinger. Min reaktion var i hvert fald ikke til at tage fejl af.

  

   Hvis jeg i stedet havde mødt en fattig, laset og sulten på gaden ville jeg have reageret anderledes, efter al sandsynlighed havde jeg givet hvad jeg kunne for at hjælpe vedkommende.

 

   Men når jeg stilles overfor tiggeri fra en overordentlig velhavende organisation som ikke alene bliver støttet: af offentlige midler, kontingenter fra medlemmer og bidrag fra virksomheder som har fordel af det, så organisationen er i stand til at aflønne en stor stab af forskere, reklame og kontorfolk, for slet ikke at tale om direktører med høje lønninger, står jeg af.

   Ikke mindst fordi netop denne organisation har skabt så megen fortræd med deres pres på både medier og regeringen.

   Det er nemlig deres propaganda som har gjort sundhedshysteri til en religion og dermed ukrænkelig, ikke alene med forbud imod tobaksrygning men også med den ondskabsfulde holdning til folk som ikke vil følge deres diktater, fordi de ved de er blevet ført bag lyset. En stor del af det der påstås fra netop denne organisation er nemlig skabt ud fra adskillige falske oplysninger.

   I og med at de i deres beregninger har udelukket ALT som ville give et andet og langt mere reelt svar.

  

 Siger Oda Plydsmaas

Kilde: