Et forskruet skattesystem - Kan det virkelig passe at SKAT tager alt?

Hej, Jeg har netop fået muligheden for at deltage i programmet "Hvem vil være Millionær" på TV2

Ikke angivet Ikke angivet,

10/08/2011

Hej,

Jeg har netop fået muligheden for at deltage i programmet "Hvem vil være Millionær" på TV2.

I den forbindelse har jeg undersøgt hvordan det forholder sig med beskatning af en eventuel gevinst, og er blevet så chokeret så jeg håber at nogle mere skattekyndige personer end mig selv, kan afkræfte mine værste anelser.

Jeg skal nok lige nævne at jeg er studerende og modtager SU. Herudover har jeg også et SU-lån af meget beskeden størrelse (ca. 15.000,-), men tror ikke det er relevant for denne diskussion.

Her er hvad jeg er kommet frem til sker, hvis jeg skulle være dygtig nok til at vinde en anstændig pengepræmie (>=50.000,-):

- Jeg skal starte med at betale ca. 45 % i skat (først AM-bidrag, herefter alm. laveste skattesats, som for mit vedkommende er ca. 37%.

- Herefter, fordi jeg modtager SU, (hvor man maks. må have en indkomst ved siden af SU'en på ca. 8.700,-/mnd. hvilket jeg allerede har gennem mit studiejob), kommer jeg til at betale min SU tilbage i forholdet 1:1 fordi min skattepligtige indkomst overstiger hvad jeg "må" tjene.

Det vil faktisk sige, at hvis jeg vinder 75.000,-, kan jeg starte med at betale 35.000,- i skat, og bagefter betale de 40.000,- tilbage til skat fordi det er SU jeg har modtaget "uberettiget" fordi min indkomst i skatteåret 2011 har været for høj.

Spørgsmålet til 1 mio. hedder nu: KAN DET VIRKELIGE PASSE?

Har jeg forstået det rigtigt, at skattevæsenet æder HELE min gevinst, såfremt jeg vinder nok til at komme over grænsen for hvor emget jeg må tjene ved siden af SU'en (hvilket er gevinster over 8.000,- som bringer mig over grænsen), og op til at jeg har betalt hele min SU tilbage efter skat (hvilket vil sige op til 75.000,- i Hvem vil være Millionær-regi).

For det tilfælde at svaret til det første er 'Ja', lyder bonusspørgsmålet nu: Er der overhovedet noget jeg kan gøre for at undgå det, andet end at melde SU fra resten af året?

Kilde: