Espersen, Mikkelsen og "Den store konspiration" @ Jarls blog

Detroniseringen af Lene Espersen var åbenbart et månedslangt Dronningemord, der involverede størstedelen af den Konservative folketingsgruppe og me...

P. Fechter,

15/01/2011

Detroniseringen af Lene Espersen var åbenbart et månedslangt Dronningemord, der involverede størstedelen af den Konservative folketingsgruppe og med Espersens nærmeste allierede, Brian Mikkelsen, som en aktiv spiller, skriver Jarl Cordua:

"Konspirationen mod Lene Espersen var planlagt mindst en måned i forvejen. Stort set hele partiet var taget i ed. Det eneste, der stod uklart, var tidspunktet for iværksættelsen. Op mod 90 pct. af partiet – fra kredsformænd, folketingskandidater, byrådsmedlemmer mv., – var på den ene eller den anden måde taget i ed på, at de ville gå ud og undsige Lene Espersen indtil det tidspunkt, hvor hun sagde stop. Konspirationen havde ”ammunition”, så de kunne køre i 14 dage, afsluttende med partiets gamle koryfæer, som var kørt i stilling til at give hende silkesnoren. Offentligt! . . . . 

Lene Espersen tegner selv et billede af, at hun hele tiden fortsatte som partileder, alene fordi baglandet opfordrede hende til det. Det harmonerer dog dårligt med, at op til flere centrale og tunge folk i partiet igennem længere tid indtrængende bad hende om at trække sig tilbage. . . . .

Det ligger lige for at konkludere, at det var Lene Espersen selv, som insisterede på at fortsætte – formentlig kun bakket op af gruppeformanden Henriette Kjær– og Brian Mikkelsen. Troede hun. . . . . Flere kilder fortæller en anden historie, nemlig at Brian Mikkelsen helt fra begyndelsen var en del af sammensværgelsen mod den nu detroniserede partiformand. Lene Espersen drog den fejlslutning, at så længe at hun havde snor i Mikkelsen, så ville en sammensværgelse aldrig lykkedes."