Er oppositionen iskolde kynikere - eller ved de bare ikke bedre ?

Udtrykket Landsskadelig virksomhed bruger Lars Løkke om oppositionens kampagne

John Calberg,

30/06/2010

Udtrykket Landsskadelig virksomhed bruger Lars Løkke om oppositionens kampagne.

I oppositionens egen optik er dette et spørgsmål om fortolkning. I praksis er det vel i bund og grund et spørgsmål om fejlfortolkning som skyldes manglende kompetence til at foretage de rette økonomiske analyser der i sidste instans fører til fejlvurderinger der vel bedst forklares med at oppositionen ikke ved bedre. Til det kan man sige at ingen er forpligtet ud over sine evner og gud ske tak og lov for at de så ikke har regeringsansvaret.


Eller er oppositionen i virkeligheden desperate kynikere som velvidende risikoen, iskoldt og kynisk har kalkuleret med at blive "taget med hånden i kagedåsen" var ubetydelig i forhold til gevinsten på "meningsmålingerne" ?

Oppositionen har i hvert fald indfriet deres forventning om meningsmålingerne båret af en massiv kampagne med få enkle budskaber der i første omgang må siges at være gået rent ind hos et flertal vælgerne. En veldesignet papegøjestrategi udfærdiget med ekspertrådgivning ... og mere end halvdelen af befolkningen kan i dag uden at kny og i søvne sige nedskæring, ulighed og ufinansierede skattelettelser uden at de reelt kender den rette sammenhæng.

Nu har oppositionen tilsyneladende ikke blot fejlkalkuleret indholdet i deres budskab men også konsekvensen af denne. Stort set alle økonomer underkender Fair forandring nu og sandheden er måske så småt ved at så tvivl i vælgerne og dermed også meningsmålingerne godt hjulpet på vej af Helle Thornings manglende troværdighed på den private skattemoral.

Er oppositionen iskolde kynikere - eller er vi i den heldige situation at de ganske enkelt ikke ved bedre?

Kilde: