Er han ikke bare en forklædt radikal, ham Anders Samuelsen?

Kære læsere af 180grader: Der pågår i øjeblikket en levende debat om hvor Liberal Alliance står politisk og hvad mulighederne er for at partiet ove...

Anders Samuelsen,

11/04/2010

Kære læsere af 180grader:

Der pågår i øjeblikket en levende debat om hvor Liberal Alliance står politisk og hvad mulighederne er for at partiet overlever.

Som jeg læser det så har alle accepteret det faktum at Liberal Alliance på alle felter, hvad angår økonomisk politik udkonkurrerer de andre borgerlige partier. Fint!

Som jeg derudover læser det er der heller ikke rigtigt nogen der for alvor stiller spørgsmålstegn ved hvorvidt vi suverænt er det i dag eneste parti, der kæmper mod mere detajlregulering af borgerne. Fint!

Tilbage er så tilsyneladende en enkelt flue i suppen som DF-støtter på denne side igen og igen forsøger at få til at vokse: Er Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen til at stole på når det kommer til udlændingepolitikken?

Personligt undrer den debat mig uendeligt: Jeg forlod jo netop DRV fordi jeg fik nok af den naive tilgang til dette spørgsmål kombineret med deres manglende vilje til at arbejde sammen med specielt V og K, men også O.

Ja, ja, ja kan jeg næsten høre disse flueoppustere stønne: Det er bare noget han siger nu for at lokke os i fælden!

NEJ venner! Det er IKKE noget jeg har opfundet til lejligheden.

Den nemmeste måde at bevise det er at klippe dele af et ret markant interview ind nedenfor. Et interview jeg afgav helt tilbage i julen 1999! Der fyrede jeg et par sandheder af op i hovedet på den daværende radikale ledelse - og forudså endda at netop disse holdninger ville føre til, at jeg en dag ville kunne blive tvunget til at forlade partiet. Læs det nu selv.

Og lad mig så understrege igen: LA´s mærkesager er: Lavere skat, mere vækst, mere effektiv offentlig sektor og mere frihed. Det er her VK skal betale for vores mandater. På samme måde som de betaler for DF´s stemmer i dag gennem stram udlændingepolitik og bestikkelse af de ældre.

Allernederst har jeg desuden indsat LA oficielle politik på området.

Hvad mere kan jeg næsten gøre?

Nej, jeg er ikke DF´er. Og jeg bliver det aldrig.

Men jeg er sgu heller ikke Radikal!

Jeg er medlem og leder af Liberal Alliance - det eneste ordentlige borgerlige parti i DK.

De tre andre (VKO) er kopier af socialdemokratiet! Over and out!

Uddrag af interview i Berlingske Tidende, 27.12.1999:

Radikal vil bryde med konventioner Anders Samuelsen , radikalt folketingsmedlem, provokerer.

Hvorfor skal de Radikale altid tage mere hensyn til diverse konventioner end til virkeligheden, spørger han. Samtidig slår han fast, at Dansk Folkeparti ikke skal isoleres i dansk politik. Men derimod udfordres med bedre alternativer. (...) Vi må forholde os til virkeligheden

Derfor vender Anders Samuelsen sig mod politisk korrekthed og en tilbøjelighed til, at partiet skal prøve at kapre vælgere inden for en lille snæver gruppe af storbyintellektuelle. »Den dag, vi styrer efter det, er jeg skredet,« siger han.På flere punkter går han afgørende i rette med det, der for Det Radikale Venstre er god tone. Han lægger direkte op til, at de Radikale bør kunne tage et opgør med indvandrer- og flygtningekonventioner. Et eksempel: Forleden lykkedes det regeringen at forhindre, at en ung dybt kriminel indvandrer i Odense fik statsborgerskab. »Men hvad hvis den unge mand havde været statsløs palæstinenser?« spørger Anders Samuelsen : »Så havde der været en konvention, der forbød os at sende ham ud af landet. Hvad havde vi så gjort? En konvention kan være god nok. Men nu ser verden altså meget anderledes ud, end dengang vi skrev under på konventionen. Folk flygter i meget større tal og meget længere væk end dengang, konventionen blev til. Virkelighedsbilledet dengang var en dansk jøde, der flygtede til Sverige. I dag er en politisk flygtning også en serbisk krigsforbryder, som søger asyl. Kan vi overhovedet føre praktisk politik, hvis tiden er vokset fra konventionerne.«

Mere generelt er det et problem for det parti, han tilhører, mener Samuelsen : »Vi har som radikale først og fremmest lavet politik ud fra konventioner, hvoraf nogle af dem er skrevet for 60 år siden. Det er som om, de står over alt andet. Men der er en virkelighed, som banker på, og som vi må forholde os til. Der er ikke nogen ting, som vi ikke bør være i stand til at udfordre og diskutere, og det er desværre det billede, som folk har fået af os. At der enten er noget, vi ikke vil diskutere, eller nogle, vi ikke vil diskutere med. Glistrup, Bjørn Lomborg og hvem ved jeg. Men lad os tage eksemplet med konventionerne. De må godt kunne anfægtes, uanset om det gør ondt. Sat på spidsen: Hvis der nu stod ti millioner flygtninge og bankede på her i morgen, hvad vil vi gøre ved det? (...)

Uddrag af Liberal Alliances program:

Udlændinge med efterspurgte kvalifikationer skal være velkomne til at komme til Danmark for at yde et bidrag, så længe de respekterer landets love og accepterer at tage økonomisk ansvar for sig selv.

Opholds- og arbejdstilladelse bør derfor gives efter objektive krav som uddannelse, indkomst og formue. Nyankomne udlændinges adgang til offentlige ydelser bør begrænses.

Integration - forstået som aktiv deltagelse i arbejds- og samfundslivet - bør omfatte alle bosiddende i Danmark.

Integrationsindsatsens fremmeste opgave er at skaffe folk i arbejde, modvirke radikalisering og styrke demokratiet.

Kræfter, der undergraver Danmarks identitet som et åbent, vestligt samfund, skal mødes med konsekvent modstand. Demokratiet skal kunne slå fra sig.

Danmark skal ikke være et fristed for udenlandske kræfter, der støtter terror og undertrykkelse. Medlemskab af sådanne organisationer skal være tilstrækkeligt til at afvise visum, opholds- og arbejdstilladelse.

Religiøse mindretal skal have lov til at udøve deres religion, men religiøse hensyn kan aldrig stå over demokratiet og ytringsfriheden.

Kilde: