Er du kørt galt? Sådan skal du agere

We Digitize,

22/02/2021

Det er aldrig sjovt at køre galt, og heldigvis er det ikke noget der sker for alle. Mange slipper igennem et helt liv uden at komme galt afsted i en bil, men de fleste oplever at lave diverse buler hist og her, eller mindre dramatiske oplevelser hen ad vejen.

Bilerne i dag er heldigvis blevet mere sikre, og med den boomende innovation fra f.eks. Elon Musk og deres Tesla biler, så ser fremtiden altså endnu mere lovende ud.

Men det betyder ikke, at uheldet er fuldstændig uundgåeligt, for selvom teknologien i bilen er i tiptop, så er det stadigvæk mennesker der sidder og kontrollerer rattet.

Og hvad gør man så hvis uheldet er ude? Hvis det er første gang mand kører galt eller er involveret i et uheld kan det være skræmmende, og det er ikke altid at man kan tænke rationelt og handle som man burde i sådan en situation.

Følg med nedenfor hvor vi giver et par gåde råd til, hvordan du skal håndtere sådan en situation på bedste vis.


Sørg for at giv dig selv tid efter chokket

Det kan være et stort chok at køre galt. Alt afhængigt af opfanget, så reagerer din krop med at pumpe store mængder adrenalin gennem kroppen, som er tilegnet at give dig ekstra energi i en overlevelsessituation. Så adrenalinen er altså både god og dårlig, og derfor er det meget vigtigt at du forsøger at finde dig selv igen, og bare være glad for at der ikke skete mere. Man tænker meget mere klart, når først man lige er faldet ned på jorden igen.

 

Få delt oplysninger mellem de involverende

Vurder din bil samt skaderne der er hændt, og gå derefter i en venlig dialog med modparten, og forsøg at find hoved og hale i situationen. Derefter skal man altid huske at få modpartens oplysninger, og at give sine egne. Det er nemlig vigtigt at man kan komme i kontakt med hinanden efterfølgende, såfremt forsikringen skal involveres.