Er det nu umodent at have holdninger?

LEDER: I VKO er man blevet enig om en ny finanslov, der trods krisetider og rekordstort offentligt underskud bruger endnu flere penge end sidste år...

Ole Birk Olesen,

08/11/2010

LEDER: I VKO er man blevet enig om en ny finanslov, der trods krisetider og rekordstort offentligt underskud bruger endnu flere penge end sidste år, og så er man også enig om en anden ting: At Liberal Alliance er henholdvis "umodent", "latterligt" og skal igennem en "modningsproces", før det kan betragtes som et rigtigt parti på linje med så fine eksemplarer som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Jamen, dog ... Det eneste, Liberal Alliance har gjort, er at sige nej til den politik, som VKO kunne tilbyde. Den var ifølge partileder Anders Samuelsen ikke godt nok til at få Liberal Alliances blå stempel. Er vi virkelig kommet så langt i disse spintider i dansk politik, at almindelig politisk uenighed og insisteren på at handle efter sine holdninger nu ikke længere er acceptabelt?

Liberal Alliances beslutning bør enhver ellers kunne forstå. Partiet har gjort det til en mærkesag at lette danskernes skattebetaling, men ved at indgå finanslovsforlig ville man skulle stemme ja til det stik modsatte, nemlig en markant forøgelse af skatterne. Med finansloven skulle regeringens såkaldte genopretningspakke, der indeholder skattestigninger for cirka 10 mia. kr., gennemføres. Til gengæld for at lægge stemmer til det blev Liberal Alliance tilbudt en afskaffelse af multimedieskatten til 750 mio. kr.

I LA-optik betød det 0,75 skridt frem og 10 tilbage. Hvorfor i al verden skulle man sige ja til det?

VKO's finanslov indeholder ingen reelle skattelettelser og ingen af de nok så tiltrængte reformer af overførselsindkomsterne, som kan få flere danskere i arbejde. Det er en finanslov, som er præget af den angst for resultatet af det kommende folketingsvalg, som for tiden dominerer Folketingets forenede bagstræberpartier, både til højre og til venstre.

Det er godt, at Liberal Alliance holdt sig ude af det, så der også er et tilbud på stemmesedlen til de vælgere, som tænker mere langsigtet.

Kilde: