Er de danske pædagoger flippede?

af Geert Gissing Man kan diskutere socialminister Benedikte Kiær’s (K) valg af sprogbrug

Podia Ikke angivet,

05/08/2011

af Geert Gissing

Man kan diskutere socialminister Benedikte Kiær’s (K) valg af sprogbrug. Måske er ”hippie-pædagogik” ikke det mest diplomatiske udtryk, overfor de mange pædagoger i vuggestuer og børnehaver. Omvendt er det hun vil, tilsyneladende i fuld overensstemmelse med den nyeste forskning omkring småbørn.

Pædagogernes fagforening BUPL har således også ømmet sig, og udtalt at ”ministeren fordrejer virkeligheden, når hun taler om hippie-pædagogik og fri leg i danske vuggestuer”.

Og måske er det ikke så slemt i virkeligheden. Men hvad er det egentlig som ministeren gerne vil have indført? Hvad mener hun med mere struktur? Skal børnene nu disciplineres, og lære at møde på arbejde til tiden, allerede i vuggestuen, eller hvad?

Forskning har vist, at børn har en nærmest biologisk funderet evne til at lære af andre. Vi iagttager andre og vi efterligner andre. En evne uden hvilken, vi som mennesker aldrig ville lære, at begå os socialt, og uden hvilken vi aldrig ville blive i stand til overleve i det som er vort "miljø".