Er amerikansk skiferolie nu udmattet? Saudi Arabien vandt over USA

Noget tyder på, at den amerikanske skiferolieindustri nu må kaste håndklædet i ringen og sænke produktionen

Ikke angivet Ikke angivet,

12/08/2015

Noget tyder på, at den amerikanske skiferolieindustri nu må kaste håndklædet i ringen og sænke produktionen. Produktionen er faldet og EIA´s prognoser viser yderligere kraftigt fald.

Den totale skiferolieproduktion toppede i april knap 5,5 mill. tdr. olie og ventes at falde til under 5,1 mill. tdr. i september. Ca. 7-8 pct. i løbet af 5 mdr. 

Men det er ikke således, at man kan forvente højere oliepriser foreløbigt, for OPEC landene fortsætter med at øge deres produktion. Saudi Arabien vil åbentbart have den tidligere allierede USA helt ned i møget, og det ser ud til lykkedes. 

Mit gæt er, at man i løbet af efteråret vil opleve en række konkurser i den amerikanske skiferolieindustri i efteråret. Bankerne skal i oktober revidere deres lån til industrien i oktober og diverse forsikringer, der har sikret skiferolieselskaberne en rimelig pris for deres produkter er nu ved at løber og bliver naturligvis ikke til samme pris som sidste år. Det kommer til at gøre rigtig ondt på amerikansk økonomi. US Shale Declining And OPEC Still Climbing | OilPrice.com

Kilde: