Enhedslisten: Per Jensen taler usandt om, at han er folketingskandidat

Per Jensen, der præsenterer sig som folketingskandidat for Enhedslisten, og som i et blogindlæg fantaserer om vold mod bloggeren Kim Møller, der i...

Ole Birk Olesen,

08/02/2010

Per Jensen, der præsenterer sig som folketingskandidat for Enhedslisten, og som i et blogindlæg fantaserer om vold mod bloggeren Kim Møller, der i weekenden blev slået ned under en venstreorienteret demonstration i Århus, er i virkeligheden slet ikke folketingskandidat for sit parti. Det oplyser Enhedslistens sekretariat til 180Grader.dk.

"Det kan godt være, at han gerne vil være det, men han er det ikke. Han er dog medlem af Enhedslisten," lyder det fra sekretariatet.

Per Jensen var ved kommunalvalget i 2009 en af to kandidater for Enhedslisten til kommunalbestyrelsen i Sønderborg, og på sin MySpace-side, skriver han:

"Dette er min egen fanside op til det kommende Folketingsvalg i Danmark, hvor jeg er kandidat for Enhedslisten/De Rød-Grønne."

Formanden for Enhedslistens folketingsgruppe, Per Clausen, siger til 180Grader.dk, at han tager afstand fra Per Jensens holdninger.

"Som du refererer det her, er det helt uacceptabelt. Det er en tone, som ligger uendeligt langt fra den tone, som vi synes, at man skal anvende i den politiske debat," siger han.

Per Jensen skriver på sin blog:

"Jeg personligt ville ikke have nogen skrupler ved at gøre en fysisk ende på Kim Møllers klynkeri for bestandigt… Men aktiv dødshjælp er desværre jo forbudt i Danmark….."

Og han fortsætter:

"Han opsøgte balladen, og ser sig selv som martyr. Så derfor må han regne med en respirator engang i fremtiden, og der skal jeg, og kun jeg og ingen andre, ikke være den, som styrer strømforsyningen til respiratoren………… Der vil jeg nemlig hellere opsige min stilling end at
redde hans liv!"

Per Clausen, er der ikke et vist overlap mellem jer og visse aktivistiske og sågar militante kredse? Det er vel ikke en tilfældighed, at han har fundet ind i netop jeres parti, er det?
"Jeg kan ikke vide, hvad der har drevet ham, men jeg vil bare sige, at vi helt klart er afvisende over for at anvende vold, argumentere for vold eller true med vold. Så derfor forstår jeg ikke sammenhængen mellem at komme med den slags udgydelser og at være medlem hos os. Hvis han er medlem, kan han ikke være ubekendt med, hvad vi mener."

Men I plejer da omgang med folk, der har de her holdninger, og som måske også handler derefter?
"Næh. Når det nu handler om den konkrete demonstration i lørdags, så er det faktisk ingen tilfældighed, at vi ikke var medarrangør af den. Det havde vi helt bevidst valgt ikke at være, fordi vi mente, at de holdninger, man havde valgt at give udtryk for, nok ikke var vores. Det er sådan jeg har forstået det på vores afdeling i Århus, som har truffet beslutningen om ikke at være med," siger Per Clausen.

Kilde: