Enhedslisten og SF starter latterlig debat om Plummers løn

Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten er forarget over Kenneth Plummer høje fratrædelsesløn

The Midas Touch,

30/10/2010

Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten er forarget over Kenneth Plummer høje fratrædelsesløn. 

»Jeg mener, Kenneth Plummer skal gøre op med sig selv, hvorvidt han mener, det er rimeligt, at han modtager så mange penge ved at fratræde sin stilling i DR frivilligt«, udtaler hun.

»Tænk på hvordan Plummers millioner kunne udnyttes til programmer og indslag«, siger Astrid Krag.


Enhedslistens Per Clausen mener heller ikke, at det er rimeligt, at Kenneth Plummer kan hæve beløbet, når han frivilligt fratræder.

»Det ville være fuldstændig grotesk, hvis Kenneth Plummer på baggrund af det forløb, som førte til, at han sagde op på DR, skal have to års løn plus fryns i godtgørelse«, udtaler han.

Det interessante er så, om debatten ikke i virkeligheden bør startes med omvendt fortegn. For af for eksempel Politikkens redaktør Niels Lunde fremhæves administrerende direktør for JP/Politikens Hus Lars Munch som den mest kompetente arvtagere, men at han simpelthen ikke selv er interesseret i jobbet, fordi det vil kræve, at han skal gå væsentligt ned i løn.

Lønnen er altså den direkte årsag til at DR ikke kan få den kompetente leder, som de fortjener. Debatten bør derfor ikke handle om hvorvidt Kenneth Plummers fratrædelsesløn er for høj, men hvorvidt den i virkeligheden er for lav.

http://politiken.dk/politik/ECE1097267/plummers-gyldne-haandtryk-forarger-politiker

Kilde: