Enhedslisten ekskluderer muslimsk medlem for udtalelser om stening af kvinder

Kasem Said Ahmad er tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, kendt for at være blandt de imamer, der opildnede den arabiske verdens vrede mod J...

Claes Theilgaard,

29/08/2019

Kasem Said Ahmad er tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, kendt for at være blandt de imamer, der opildnede den arabiske verdens vrede mod Jyllands-Posten under Muhammedkrisen – og så var indtil for nyligt medlem for Enhedslisten. Ved seneste hovedbestyrelsesmøde blev Ahmad dog ekskluderet på baggrund af en række udtalelser om stening af kvinder for utroskab.

Det er det venstreorienterede medie Solidaritet, der har breaket historien. Ifølge deres oplysninger er Kasem Said Ahmad bl.a. blevet ekskluderet på baggrund af udtalelser i et Deadline-interview på DR2 fra 2016. Her kaldte Ahmad trusler om stening af utro kvinder for en ”fornuftig” måde at forhindre folk i at begå utroskab.

Ahmad indrømmede trods alt i interviewet, at man ikke kunne implementere lovgivning med stening af utro kvinder i Danmark. Men tage afstand? Det ville han ikke, og det har nu kostet ham hans medlemskab i Enhedslisten.


Se Kasem Said Ahmads kontroversielle optræden i Deadline herunder:

Thumbnail-foto: Facebook