Endnu et vækst-flop fra F-A-RV-EL

Regeringen har brug for vækst

Byggemand Bob,

01/01/2013

Regeringen har brug for vækst. For at sætte gang i væksten har den lavet et investeringsvindue, hvor virksomhedernes investeringer i nye maskiner mv. i 2012 og 2013 kan afskrives med 115% i stedet for 100%.

Dermed vil investeringen blive lidt billigere - fordi den vi blive modsvaret med en skatterabat (sjov metode, når man ser det i lyset af at regeringen lige nu kører heksejagt på virksomhederne fordi de betaler "for lidt" i skat"... men det er en anden diskussion). 

Problemet med ordningen for regeringen er bare, at den ikke virker. Virksomhederne er flintrende lige glade. Måske skyldes det, at værdien reelt ikke er ret stor. En skatterabat på 15% ekstra fradrag har en værdi på 25% af 15% = små 4% af en investering. Reelt næsten ingenting - og slet ikke noget der ændrer om en investering bør gennemføres eller ej. 

Virksomhederne efterspørger bedre investerings-sikkerhed generelt. Bedre konkurrenceevne. Mere stabile forhold, hvor regler og regulativer ikke ændres med kort varsel og hiver tæppet væk under indtjeningen. Og netop på det punkt står regeringen ringere end nogensinde. Dens troværdighed på det punkt er nærmest ikke-eksisterende. Og den bliver næsten umuligt at genoprette, med de metoder den bruger...

http://epn.dk/okonomi2/dk/article4962272.ece

Kilde: