Endnu en gang lovsjusk på vej med hundeforbud

Så er Folketinget på vej med en hundeforbudslov som omfatter 14 racer:- Dogo argentino- Amerikansk staffordshire terrier- Fila brasileiro- Boerboel...

Jesper Ørsted,

21/01/2010

Så er Folketinget på vej med en hundeforbudslov som omfatter 14 racer:

- Dogo argentino- Amerikansk staffordshire terrier- Fila brasileiro- Boerboel- Kangal- Centralasiatisk ovtcharka- Kaukasisk ovtcharka- Sydrussisk ovtcharka- Tornjak- Sarplaninac- Staffordshire bull Terrier- Amerikansk bulldog Det er i tilgift til de to racer der allerede er forbudt:

-Pitbull terrier
-Tosa inu

Problemet med den liste af hunderacer er, at der er "almindelige" vagthunderacer som ikke er specielt farlige på den, det gælder den sydafrikanske Boerboel, det er ikke en kamphund. Til gengæld mangler der kamphunde som Bullmastiff, Irish Staffordshire Terrier, Irish Red Nose og Irish Blue Nose. De tre irske typer har essentielt samme morfologi (udseende) som PItbull Terrier og American Staffordshire Terrier (Amstaff). Da Pittbull Terrieren blev forbudt, så var der pludseligt ikke længere nogen Pitbulls i Danmark. Derimod var der lige pludselig en masse Amstaffer, de har samme morfologi. Så hvis Folketinget forbyder de nævnte 14 hunderacer, så ville det ikke under mig om alle Amstafferne pludselig forsvandt og vi pludselig fik en hel masse Irish Staffordshire Terriers. Og en af de allerfarligste hunderacer målt i overfald på mennesker er stadig ikke på listen: Rottveileren. Og den japanske kamphund Akitaen glimter også ved sit fravær, den er farlig og har i Storbritanien flere liv på samvittigheden.
Så hvis ikke forslaget til ny hundelov bliver kraftigt revideret, så står vi overfor endnu en gang lovsjusk.

Kilde: