Endnu en fordrejende DR dækning af indvandrervold

"23-årig dømt for drab i Landskrona" DRs nyhedsformidlere's seneste: Det drejer sig om at en 23-årig indvandrer har slået en 78-årig kvinde ihj...

Peter Bjørn,

29/05/2010

"23-årig dømt for drab i Landskrona"

DRs nyhedsformidlere's seneste: Det drejer sig om at en 23-årig indvandrer har slået en 78-årig kvinde ihjel i Karlskrona, Sverige.

I artiklen er visse fakta: At "Den 23-årige" overfalder uprovokeret et ældre ægtepar, tildeler begge slag, og den ældre kvinde et dødbringende slag.

Hvad DR udelader er at dommen var begrænset til blot 1 år, 10 måneder, og det lykkedes næsten skribenten at udelade at sagen drejer sig om en indvandrer, indtil det derimod lykkedes vedkommende at væve en kreativ vinkling ind med disse ord:

Rejser racismedebat
Sagen har rejst en racedebat i Sverige, fordi den dømte har mellemøstlig baggrund. Den 23-årige har efter overfaldet været udsat for hadefulde kampagner på internettet, ligesom det har skabt en hadefuld stemning på gaden i Landskrona.
Bemærk: Ikke "indvandringsdebat", men "racedebat". Et sandt kunststykke i fordrejning.

En dom på under 2 år for overlagt, uprovokeret, dødbringende vold imod et ældre og aldersforskellen taget i betragtning, forsvarsløst ægtepar, og skribenten vælger at vinkle historien som om voldsmanden er offer for en hadekampagne.

Forståeligt nok at artiklens forfatter ikke oplyst:

"Skrevet af: "

Licenspengene til DR er angiveligt retfærdiggjort udfra at licensfinansierede medier skal levere objektiv journalistik. Hvad kalder man ovenstående?


Opdatering: Link til langt mere nuanceret og sanddruelig artikel om episoden i Sydsvenskan. (tak til William Jansen for linket)

Kilde: