En sundere hverdag med sport

Claes Kirkeby Theilgaard,

10/10/2019

Vi skal være sunde. Vi skal forebygge livsstilssygdomme. Vi skal lære vores børn om sundhed. Vi skal bruge tid på at forholde os til nøglemærker og økologi. Vi skal gå til en fritidssport. Vi skal deltage i de lokale løb. Vi skal vise alle andre, hvor sunde vi er. Vi skal helst opnå et markant vægttab. Vi skal fremstå som aktive mennesker når vi dater.

Får du næsten stress af at læse det ovenstående? Det gør jeg også. Se på ordene igen. Du bemærker nu, at det er sandt og at du hver evig eneste dag prøver at leve op til disse forventer, vi som samfund fastsætter. Det behøver i praksis, ikke at være så altopslugende som det her kommer til at lyde. Vi skal stadig være mennesker og leve det liv, som gør os det bedst. Det lyder som en sur pligt i manges øre, men læs med her. Så kan du få et bedre indblik i, hvad der ved sundhed og sport kan være godt.

Fællesskabsfølelse

En fritidsport behøver ikke kun at være noget du skal, eller noget du går til for at holde dig i form. Det er naturligvis også et plus i bogen, men det giver dig så meget mere. Vi fokuserer meget på den fysiske sundhed, men glemmer ofte den mentale sundhed, som vel egentligt er vigtigst? Mental -og fysisk sundhed går hånd i hånd, derfor er en fritidssport godt til dig. Mens du træner og kommer i bedre form, er du sammen med andre. Går du f.eks. til en holdsport, så kan du opnå en fællesskabsfølelse, føle dig inkluderet og få flere bekendtskaber. Alt sammen noget, der fremmer din selvtillid og ligeledes dit selvværd.

Sund mad – også når du er ude

Når du bruger tid på at træne, kan tiden ofte føles knap. Måske står du alene med forældreansvaret og har ikke en partner, som står klar med aftensmad, når du kommer hjem? Så kan take-away være et godt alternativ til madlavningen. Take-away er dog ofte forbundet med usunde associationer, men det behøves det ikke at være. Fiskerestaurant København er nøgleordene til et sundere alternativ til en bestilling hos det lokale pizzeria. Med restaurant kødbyen og en restaurant på Nørrebro er Hooked dit nye alternativ.

Inddrag børnene

Du tænker nu, at jeg har glemt børnene. Det har jeg ikke. De skal også beskæftiges mens du træner. En anden mulighed er at inddrage dem i træningen. Brug eftermiddagen på at spille fodbold i haven, gå en tur, benytte de mange træningsredskaber, som er nyt inventar i byerne, eller tag en tur i svømmehallen. For det første vil disse ting føre jer tættere sammen som familie, men det vil også blive led i en god opdragelse. Det er vigtigt at børnene tidligt i livet forstår vigtigheden af en sund livsstil. Børn lærer ikke af, at vi står med en løftet pegefinger og siger en masse kloge ord, men at vise dem hvordan det skal gøres. Hér er det vigtigt at gøre det til en naturlig del af hverdagen at dyrke motion og spise overvejende sundt. På den måde vil de tage det med sig videre i livet og have en sund grundholdning til det meste i denne verden.

Kilde: