En sammenkogt ytringsfrihed.

Medhat´klumme : Kære venner, ytringsfriheden gælder vel også for en muslimsk light eller hvad ? Jeg har været skeptisk over de meget stærke og vold...

Medhat Khattab,

24/05/2010

Medhat´klumme :
Kære venner, ytringsfriheden gælder vel også for en muslimsk light eller hvad ?
Jeg har været skeptisk over de meget stærke og voldsomme markeringer, såsom Mohammed tegningerne og sidst overfor Trykkefrihedsselskabets bestyrelsesformand, Lars Hedergaards grove generalisering om muslimer og islam og ikke mindst de rabiate udtalelser som kommer en gang imellem fra nogle af vores DF politikere.
Som demonstrerer deres mangel på tolerance og mangler ikke had til islam. Jo mere vulgære og beskidte udtalelser man kan komme med om Islam, muslimer, Koranen og deres profet, jo mere sej og populær er man. Det værste er, at man kan blive belønnet og hyldet som en helt og i visse kredse får man oven i købet præmier overrakt. F.eks. er der vores Kurt Westergaard, den stakkels mand, som på trods af sit udsagn om, at det var ikke Mohammed, han tegnede, har opnået martyr- og heltestatus.
De voldsomme kræfter har gjort ham til en helt og han anses af mange for at være ytringsfrihedens forkæmper. Det er efterhånden almindeligt at maskere sig med ytringsfrihedens navn, når man skal hænge islam ud og svine religionen og dens tilhængere til.
Dem, som tør at sige imod disse islamhadere, betragtes som sælgere af ytringsfriheden eller forrædere af det samme. Uffe Ellemann , Tøger Seidenfarten og ikke mindst undertegnede fik en svada .Problemet er, at mange ikke er bevidste om at adskille religion fra integration og endnu værre bliver det, når ekstreme radikale islamister og fredelige muslimer slås over en kam.

Jeg er imod de traditioner og vaner, som og efter min mening kun er med til at adskille indvandrere fra danskere og gøre afstanden stor med dårlig integration til følge. Disse traditioner har ikke nødvendigvis haft noget med islam at gøre. Da mange indvandrere stammer fra Mellemøsten og hovedsagligt er muslimer, så opstår der en gråzone mellem, hvad der er tradition og hvad der tilhører religionen islam. F.eks. har jeg været talsmand for tørklæde-fri skoler for de små piger samt for at bekæmpe de islamiske friskoler og ikke mindst spredningen af de tosprogede elever og nedrivning af ghetto.
Der findes jo 1.7 milliarder muslimer i verden og tusindvis af muslimer lever fredeligt i Danmark og fører en ordentlig tilværelse og er lige så fredelige som du og jeg. Så der er behov for at stoppe op og adskille fredelige og moderate muslimer og Islam fra de radikale islamister og Sharialovgivningen. Med andre ord er muslimer ikke ens og vi må ikke generalisere. Årsagen til, at jeg siger fra overfor folk, som er radikalister og fundamentalister, uanset deres religion, er den at vi er voksne mennesker anno 2010 og vi skal selv vælge, hvad vi gerne vil tro på eller ikke tro på. Dybest set, er det med tro en meget personlig sag, som ikke kommer andre ved. Jeg har ikke brug for en imam eller for sags skyld en præst, som vil reservere et lille hjørne i paradiset til mig. Det kan de gøre til dem selv.

Det er muligt, at Koranen trænger til et eftersyn. Først og fremmest tror jeg det afhænger af, hvem der læser Koranen og hvordan det tolkes. Og det må også debatteres på varsom og nuanceret måde ellers er der risiko for at afstanden til den islamiske verden bliver større og større. Jeg tror, at det er meget vigtigt at huske, at de har en anden mentalitet, som også skal respekteres, fordi vi er nødt til at leve sammen på jorden.

På trods af jeg holder af et godt glas rødvin og ikke har bedt eller dyrket islam ( Ikke interesseret ) i snart en menneskealder, skal jeg klandres og stå til ansvar samt regnskab for alt, hvad der stå i islam og koranen. Mit råb og selvudnævnelse som muslimsk ultralight eller ateist har ingen plads hos mine DF facebook venner. Tværtimod bliver jeg kaldt alt muligt, såsom utroværdig og bliver beskyldt for at tale med to tunger og jeg ved ikke hvad. Kære venner, ytringsfriheden gælder vel også for en muslimsk light eller hvad ?
Med venlig hilsen
Medhat Khattab, speciallæge
Svendborg
www.medhat.dk

Kilde: