Elbæk sendt til rigsrevisionen. Der er ikke noget galt i at lyve.

Elbæk fastholdte tidligere i dag, at hans embedsmænd ikke havde advaret ham

Ikke angivet Ikke angivet,

04/12/2012

Elbæk fastholdte tidligere i dag, at hans embedsmænd ikke havde advaret ham. Senere kom det frem, at de havde de. Elbæk selv mener ikke der er noget galt i at lyve om dette - for hvis der var, så havde han jo ikke gjort det (?).

Folketingets Kulturudvalg vil onsdag tage kontakt til Rigsrevisionen og bede om en undersøgelse af kulturminister Uffe Elbæks (R) ageren i forhold til gøglerskolen Akademiet for Uhæmmet Kreativitet.

Det oplyser udvalgsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) til Berlingske Nyhedsbureau. Også Enhedslisten støtter ifølge flere medier en undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Det sker efter en dramatisk samråd, hvor Elbæk afslørede, at han var blevet advaret af embedsmænd mod de ministerielle arrangementer på gøglerskolen AFUK. En advarsel han ført indrømmede på dagens samråd.

Kulturminister Uffe Elbæk mener dog ikke, at han gjorde noget forkert ved at holde advarsel fra embedsmand i Kulturministeriet hemmeligt.

- Jeg synes ikke, jeg burde have fortalt om advarslen, for hvis jeg syntes det så havde jeg gjort det, erklærer han over for TV 2.