EL: Det er OK at bryde loven, hvis formålet er værd at kæmpe for.

Rosa Lund fra EL brød i 2007 loven ved ulovling indtræning på en adresse i København i protest mod rømningen af Ungdomshuset på Jagtvej

Byggemand Bob,

05/01/2012

Rosa Lund fra EL brød i 2007 loven ved ulovling indtræning på en adresse i København i protest mod rømningen af Ungdomshuset på Jagtvej. 

Rosa Lund bekræfter i metroXpress, at hun blev anholdt, lagt i strips og fik en bøde på 750 kroner samt en plettet straffeattest for ulovlig indtrængen efter straffelovens paragraf 264.

Hun udtaler at 

- Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden, men jeg kommer ikke til at deltage i ulovlige indtrængninger igen, siger hun og fortsætter:

- Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, så kan det være nødvendigt at bryde loven, siger Rosa Lund.

Det er jo ikke uhørt at politikere mener at der er ét sæt regler for samfundet og et andet for dem selv - men at sige det så frivolt som her er måske lige at stramme skruen lidt. K og DF kommenterer også sagen:

De Konservatives retsordfører Tom Behnke tager skarp afstand fra hendes udmelding.

- Det er en stærkt problematisk tilgang til lovgivningen. Man kan være enig eller uenig i lovene, men man bør som folkevalgt have et minimum af respekt for demokratiet og overholde de love, et flertal har vedtaget, siger han.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er oprørt.

- Det er helt uhørt, at man som folketingsmedlem stiller sig uden for lovene. Hvis lovene er et tagselvbord, ender samfundet jo i anarki, siger han.

Læs mere her:

http://www.fyens.dk/article/2001611:Indland-Fyn--EL-s-Rosa-Lund-angrer-ikke-sin-anholdelse

Kilde: