Ekstra Bladets ulyksagligheder

Under overskriften "Libyens Ulyksagligheder" harcelerer EB over, at Pelle Dragsted engang har været på såkaldte "venskabslejre" i 1990'ernes Gadaff...

Ikke angivet Ikke angivet,

18/11/2011

Under overskriften "Libyens Ulyksagligheder" harcelerer EB over, at Pelle Dragsted engang har været på såkaldte "venskabslejre" i 1990'ernes Gadaffi-Libyen, betalt af Gadaffi.

Men er der nogen der er chokerede? Næh, det ville nærmest være naturstridigt hvis ikke man kunne grave et hav af "sager" frem om Enhedslistens medlemmer, politikere og folketingsmedlemmer. Og lige netop "intellektuelle" indignerede typer som Pelle Dragsted elsker systemer og regimer. Man føler sig overbevist om at verden kan sættes på formel, og man kan løse alt ud fra en ideologisk doktrin, og så ender man med at shoppe rundt i diverse bevægelser, diktaturregimer og absurde tænkemåder, indtil man en dag må se sig selv i spejlet som en slags borgerlig-light, som Ole Sohn med al tydelighed er transformeret om til.

Men, EB vil gerne dele sol og vind lige, og føler sig sikkert derfor kaldet til at inddrage Lars Løkke Rasmussen : "Og Lars Løkke Rasmussen (V), der i Afghanistan fik lov til at lege med en AK-47-riffel, mens Taliban holdt fem minutters pause fra kvindemishandlinger og henrettelser."

Det er decideret forkert. Lars Løkke besøgte ikke taliban, de eksisterede slet ikke dengang - men besøgte mujahedinerne som bekæmpede Sovjet. Mujahedinerne lærte vi senere at kende som "krigsherrer", og det var dem Taliban smed på porten. Lars Løkke besøgte altså i 1987 (!!!) nøjagtig de samme "kræfter", som Koaliationen satte på magten i 2002. Desværre har Michael Jarlner fra Politiken gjort sig skyldig i samme historieløshed, da han på Deadline påstod, at det var USA der havde "skabt" Taliban. Regulært sludder.

EB stopper ikke her, også Brian Mikkelsen får et fur med : "Og Brian Mikkelsen (K), der fik en rejse til Namibia af det racistiske Sydafrika og til overflod modtog 30.000 kroner, som skulle bruges til oplysning om apartheid-styrets velsignelser. "

Men sandheden er også her en lidt anden. Brian Mikkelsens rejse til Namibia (ikke Sydafrika) havde til formål at afdække nogle forhold som DKP/DKU, der dengang stod bag Operation Dagsværk, påstod pengene skulle gå til. Brian Mikkelsen har beklaget og sagt at det var dumt, men formålet med hans rejse var ikke at drive propaganda for Apartheid-styret, men for at afsløre svindel med Operation Dagsværk. Se f.eks http://politiken.dk/politik/ECE739276/apartheidstyre-stoettede-brian-mikkelsen/

Man kan spørge sig selv hvordan EB kan være så "unøjagtige" endda på lederplads (indsæt passende spydig bemærkning her). Kan de ikke researche? Selvom man er praktikant og havde ble på i 1987 og derfor ikke kan huske Sovjets besættelse, kan man vel godt google? Og hvis de kan tage så meget fejl i velkendte begivenhedsforløb, med mere end 30 år på bagen, beskrivelserne er jo ikke korrekte, kan man så stole på at de nye oplysninger om Pelle Dragsted er bare 25% korrekte?  EB slår bevidst/ubevidst på en subtil facon tvivl om deres egen leders legetimitet?

Når noget er så dårligt skruet sammen, så oplagt konstrueret, så får det mig til at tro at man i virkeligheden vil frede Pelle Dragsted, og få lagt lidt låg på historien. Herregud, Pelle Dragsted var i Libyen, på venskabslejr, hvorimod Lars Løkke var i Afghanistan hvor de fæle talebanere tog en "pause fra kvindemishandlinger og henrettelser". Det er EB's påstand. Det stinker - EB er ikke ligefrem den avis, der plejer at nuancere og lægge fingrene imellem når det gælder personsager.