EFTERLYSNING! Hvad er normen for "retningslinier" på netavisen 180grader.dk?

For knapt et par uger siden kunne man læse følgende på Berlingske

_slettet_bruger_6399 Ikke angivet,

08/08/2011

For knapt et par uger siden kunne man læse følgende på Berlingske.dk - som toneagivende retningslinier for skribenter og kommentatorer på Berlingske Media:

RETNINGSLINIER:

"Berlingske Media ønsker at sikre, at debatten på b.dk føres i en ordentlig tone, som gør det inspirerende og udfordrende for alle at bidrage og deltage. Vi efterlyser gerne klare, skarpe, holdningsmæssige stærke indlæg med stor bredde og mangfoldighed og kritisk blik på sagen. Men vi accepterer ikke indlæg, som er åbenlyst injurerende, racistiske, personlig nedgørende. Sådanne indlæg vil fremover blive slettet. Det samme gælder indlæg, der ikke er forsynet med fuldt og korrekt navn på afsenderen, men som indeholder forkortede navne, opdigtede eller falske navne. Vi opfordrer samtidigt alle debatører til at gøre redaktionen opmærksom på indlæg, som ikke overholder disse retningslinier."

Redaktionen.

 

Ovenstående blev lynhurtigt udformet - ganske kort tid efter de rædselsvækkende terrorhændelser i Norge, som rystede og i den grad chokerede en hel verden - at tænke sig, at én mand kunne udvise en så kynisk og skånselsløs adfærd. Det blev Norges 11. september - på mere end én måde. 

Hensigten med nærværende indlæg, er at efterlyse holdningen hos 180graders redaktionelle og ansvarlige ledelse til ovenstående - og dernæst at få begrundet responsum for i hvilket omfang det ligeledes bør være gældende / ikke gældende fremover for skibenter/kommentatorer på 180grader.dk.

På forhånd tak!

Frank Eriksen, direktør

Foreningen Visionær Fremtid

Kilde: