Dyre dagligvarer gør os fattigere

Danskerne tror vi er rige men i virkeligheden er vi ikke

_slettet_bruger_3909 Ikke angivet,

16/08/2011

Danskerne tror vi er rige men i virkeligheden er vi ikke. Vi har et af den vestlige verdens laveste privatforbrug og vores høje løn og BNP niveau ædes op af afgifter, moms og for høje lønninger. Således er en pakke dansk Lurpak smør tilsyneladende næsten 50% billigere i Tyskland!

Danskerne er slet ikke så rige, som det ofte fremstilles. For priserne i Danmark er så høje, at vi kan købe færre varer end indbyggerne i mange andre europæiske lande, viser en ny undersøgelse.

Dagligvarer som mælk, tomater, cornflakes og sodavand er betydeligt dyrere i Danmark end i lande, vi normalt sammenligner os med.

Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påvist et hav af gange i sine årlige analyser, og det er vel at mærke selv, når den høje danske moms trækkes fra, og der også er korrigeret for forskelle i lønninger med videre, at de danske priser topper.

Men nu har interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer fundet nogle konkrete eksempler på varer, hvor de danske priser er både to og tre gange dyrere end i andre EU-lande.