Dukkehjem Danmark - interessant diskussion i information.dk

Camilla Paaske Hjort, der har markeret sig om én af de mest velformulerende og skarpsindige skribenter på 180grader, diskuterer i øjeblikket på Inf...

Ikke angivet Ikke angivet,

11/03/2010

Camilla Paaske Hjort, der har markeret sig om én af de mest velformulerende og skarpsindige skribenter på 180grader, diskuterer i øjeblikket på Informations hjemmeside med to elitefeministe. Den ene, Tine Byrckel, er en falleret PhD-studerende, der er ved at gå til af selvmedlidenhed, fordi hun har fået tre børn og blev nødt til at opgive sin universitetskarriere. Den anden er diplomatfruen og journalisten Annegrethe Rasmussen, der engang var ansat på Berlingske Tidende, men som blev afskrediget pga. en sag om plagiering af en leder fra Politiken.

Camilla Paaske Hjort sætter de to madammer totalt til vægs. F.eks. har hun følgende kommentar til Annegrethe Rasmussen påstand om, at mænd og kvinder ikke får samme løn for samme arbejde:

"Hvis det virkelig var sådan, at kvinder i gennemsnit arbejdede ligeså godt, meget og effektivt som mænd, på baggrund af de samme kvalifikationer, men tog til takke med mindre i løn, hvorfor skulle virksomhederne så nogensinde interessere sig for at ansætte mænd?"

Så enkelt kan det gøres. Med dette ene retoriske spørgsmål tager hun al luften ud af påstanden om, at vi ikke har ligeløn i Danmark. Men læs selv hele diskussionen - den er særdeles interessant af følge.