DSB & Post Danmark donere penge til Danmarksindsamlingen

Her til aften sad jeg og fulgte Danmarks indsamlingen her til aften

Carl Andersen,

29/01/2011

Her til aften sad jeg og fulgte Danmarks indsamlingen her til aften. I programmet kan man vælge at sende en SMS ind og derved donere 150 kroner, eller man kan ringe til Call Centeret og snakke med en hvis man vil donere beløb over 150 kroner. I Call Centeret sidder bl.a. Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, og Margrethe Vestager fra Radikale Venstre.

Nede i bunden af skærmen køre der et banner der viser den der har doneret over 10.000 kroner. Dette synes jeg er rigtig flot. LEGA har doneret over 1,7 Millioner. MEn det er ikek det det her handler om. Jeg har valgt at skrive dette indlæg fordi min far og jeg fik store øjne da DSB poppede frem på skærmen og havde doneret 250.000 kroner til Indsamlingen, og kort efter havde Post Danmark også doneret 250.000 kroner.

Så er det lige jeg sidder og tænker: Det er da to statsejede virksomheder? De har da ingen ret til at bruge mine skattekroner på en indsamling, som jeg evt. ikke vil støtte? Jeg vil personligt meget hellere have at mine skattekroner til Post Danmark blev brugt på lavere porto og kunne sørge for at posten kom til tiden, samt at DSB´s toge også kunne det.

Mit spørgsmål går bare på: Er det rimeligt at et statsejede virksomheder bruger skattekroner på indsamlinger der går til et bestemt formål, som der kan være forskellige holdninger til?

Kilde: