DR P4 : Ud med salmerne

Der hersker vist ikke megen tvivl om, at Danmarks Radios studieværter - i almindelighed - befinder sig på den kulturpolitiske venstrefløj

[rem] Ikke angivet,

20/12/2012

Der hersker vist ikke megen tvivl om, at Danmarks Radios studieværter - i almindelighed - befinder sig på den kulturpolitiske venstrefløj. Ikke desto mindre er det overraskende hvor hurtigt det er lykkedes dem og deres redaktioner at "afkristne" musikfladen på mediegigantens "General purpose" radiokanal : P4.

Allerede sidste år var det tydeligt at der aldrig blev spillet egentlige julesalmer på P4, mens WHAM og John Lennon uophørligt kunne mætte æteren med kvalmefremkaldende, klæg flæbepop.

Nu er jeg udmærket klar over at studieværterne på P4 generelt er 50 årige snøvlende og navlepillende teenagere - hvilket for så vidt er OK når man tænker på at kanalen er forbeholdt undertegnede og resten af  "Maren i kjæret" segmentet - og at det naturligt vil afspejles i musiken der spilles.

Bemærk lige, at det jo ikke som sådan er julen der er væk : kun salmerne . Ikke en eneste er der spillet og jeg taler ikke bare om diverse klassiske kor udgaver. Flere af de kunstnere der normalt er salonfähige på P4 har jo lavet nye indspilninger af klassiske julesalmer men de bliver ikke spillet.

I betragtning af den variation i musikgenrer der normalt er på P4 er det helt tydeligt at nogen har fjernet salmerne - altså julesange med (kultur)kristent indhold. Jeg kan da sagtens leve med "Rocking around the Christmas tree" og alt det andet julepop der kører konstant men jeg kan derfor ikke forstå at der ikke må spilles moderne indspilninger af danske eller udenlandske salmer.

Der er to ting jeg finder interessant : Hvem har taget den beslutning og under hvilke omstændigheder er det sket og gad vide hvad de synger med deres rollinger om juletræet derhjemme ?

DR P4 : Ren Kokkedal

Imponerende at se hvordan Danmarks Radio lægger sig i spidsen for afkristningen af Danmark I Norge er man bagud men er dog begyndt at omskrive salmer så de passer til ateisterne - hvorfor kan de ikke bare skrive deres egen ?

Kilde: