DR giver den som Sugar Daddy

DR står bag en indsamling til kvinder i Afrika

Lennart Ikke angivet,

30/01/2010

DR står bag en indsamling til kvinder i Afrika. Kun kvinder. Det begrunder DR med, at kvinder i Afrika har det hårdere end mænd.

Hvem der har det hårdt dernede varierer nok meget fra individ til individ, og jeg er ret sikker på, det ikke er køn, der er den mest afgørende faktor for det spørgsmål.

Undersøger man sagen rationelt og fordomsfrit, vil man hurtigt kunne indse, at påstanden, at kvinder hår det meget hårdere end mænd, ikke holder vand.

Drenge og mænd i Afrika har det nogenlunde lige så hårdt som piger og kvinder, og i det hele taget giver den konkurrence om, hvem der har det hårdest - som DR lægger op til ved ensidigt at fokusere på kvinders problemer - ingen mening.

DR søger altså at berettige deres åbenlyse diskrimination med manipulation.

Det der kommer til udtryk fra DRs side er med andre ord ikke en viden om, hvordan tingene står til i Afrika. DRs diskriminerende indsamlig er derimod udtryk for en bestemt opfattelse af, hvordan verden er skruet sammen. En opfattelse der har vundet meget udbredelse på trods af at den grundlæggende er forkert.

Man skal ikke have fulgt meget med i de seneste årtier for at vide, at det er feministisk ideologi, der ligger til grund for den diskriminering mod mænd som indsamlingen er et aktuelt udtryk for.

I den forbindelse vil jeg gerne høre fra DR:

DR - betaler mænd ikke også licens?

DR - bløder ikke også afrikanske mænd og drenge?

DR - holder I en indsamling til "Afrikas mænd" til næste år i ligestillingens hellige navn? Nå, ikke...

Som her i landet sår feministerne nu også splid mellem kønnene i Afrika. De støtter et matriarkat dernede som aldrig kan materialisere noget, der ligner en civilisation, som den vi kendte heroppe indtil for nylig, hvor feminismen også her fik den underdrejet.

Resultaterne er forudsigelige. Som i storbyslummen hvor matriarkaterne her i vesten slider hårdt på det omgivende samfunds ressourcer og tålmodighed og skaber dovne mænd, isolerede fra familieansvaret og enlige mødre hvis fem børn har fire forskellige fædre. Det er den udvikling DRs indsamling støtter.

Sigter godt, men rammer skidt. Gode intentioner er ikke nok. Der skal indsigt til.

Indsigten tilsiger at Afrikas kvinder ikke alene kan løfte det mægtige kontinent. Mændene, de lokale mænd, skal løfte med.

Kilde: