DR-formand: Vi er en del af staten, men vi vil gerne være mere selvstændige

"Der er tale om en såkaldt selvstændig offentlig institution," siger DR-formand Michael Christiansen om Danmarks Radio, men tilføjer så: "Alligevel...

Slettet Bruger,

27/10/2009

"Der er tale om en såkaldt selvstændig offentlig institution," siger DR-formand Michael Christiansen om Danmarks Radio, men tilføjer så: "Alligevel må politikerne ikke gå for dybt ned i styringen af den."

Bestyrelsesformand Michael Christiansen fra Danmarks Radio vakte forleden opsigt ved åbent at indrømme, at DR er en "en del af staten". Men det betyder ikke nødvedigvis, at staten skal bestemme så meget over DR, som i dag, uddyber han i dag i et interview med Jyllands-Posten.

"DR bør have en overordnet politisk styring. Enten i regeringen, Folketinget eller bestyrelsen - eller en kombination," siger han til avisen, men tilføjer så:

"Men man kunne også overveje at øge armslængden ved f.eks. at gøre DR til et 100 pct. statsejet aktieselskab - således som tilfældet er i Sverige og Norge - eller eventuelt til en selvejende institution som med landets gymnasieskoler og universiteter."

Samtidig føler Michael Christiansen behov for at præcisere sit standpunkt om DR som bogstaveligt talt den fjerde statsmagt:

"Der er tale om en såkaldt selvstændig offentlig institution, men ikke - som f.eks. gymnasieskoler og universiteter - en selvejende institution. Afhængig på en række punkter: Indtægter, ledelse og public service-kontrakt fastlægges af regering og folketing, men alligevel må politikerne ikke gå for dybt ned i styringen af den," siger han.

[email protected]

Kilde: