DR-ekspert i Deadline med vanvittigt ubalanceret udsagn om Mellemøsten

I dagens Deadline kl

Jeppe Juhl,

23/09/2011

I dagens Deadline kl. 17:00 havde DR indkaldt en af deres vanlige "eksperter" til at udtale sig autoritativt om konflikten i Mellemøsten.

Alibiet var skam i orden. "Ekspertens" credentials er på papiret flotte. Hun hedder Helle Malmvig og er Ph.D og seniorforsker i DIIS med speciale i Mellemøsten.

Tak skæbne!

Denne uvildige ekspert kom - uden, at den håbløst uvidende journalist stillede modspørgsmål - med følgende objektivt vanvittige udsagn efter at være blevet spurgt (legitimt) om, hvorfor palæstinenserne fremturer med deres ansøgning om medlemsstatus i FN på trods af, at de ved, ansøgningen ikke bliver vedtaget i Sikkerhedsrådet.

Svaret:

"Palæstinenserne har i 18 år forsøgt sig med forhandlinger uden at nå nogen vegne ..."

Implicit: Palæstinenserne har ikke fået nogle spiselige tilbud. Årsagen til at forhandlingerne ingen steder er kommet,er udelukkende Israels skyld. Palæstinenserne "har jo forsøgt" sig. Anderledes kan udsagnet ikke tolkes!

Jamen, det er jo nonsens! Den rene skinbarlige historieforfalskning. I år 2000 gav den daværende israelske premiereminister, Ehud Barak, Yasser Arafat et enestående tilbud, og otte år senere gav Olmert et nærmest identisk tilbud (ialt har der været 31 officielle israelske fredstilbud og adskillige uofficielle. Således fik den arabiske verden tilbudt alle de besatte områder undtagen Østjerusalem umiddelbart efter 6-dages krigen, men sagde blankt nej).

Både i 2000 og 2008 sagde palæstinenserne altså 'nej' på trods af historisk set sensationelle indrømmelser fra israelsk side. Dette nævnte "eksperten" besynderlig nok ikke med et eneste ord. Hvad er det dog, der foregår?

Sandheden er den, at palæstinenserne igen og igen og igen har afvist Israels fremstrakte hånd. De vil ganske enkelt ikke freden. Deres had til jøder og Israel ligger for dybt, hvilket deres undervisningsmateriale jo så tydeligt demonstrerer. Tilliden til den palæstinensiske fredsvilje er desværre nærmest totalt død i israel, hvis politikere i sidste ende har en forpligtelse til at sørge for nationens sikkerhed.

Ja, det er korrekt, at de i Benjamin Netanyahu ikke modtager den store imødekommenhed, men Netanyahu er den helt rigtige mand på det rigtige tidspunkt. Ligesom Begin var det i sin tid i forbindelse med fredsaftalen med Sadats Egypten.

Det er kun styrke, der fører til brugbare forhandlinger. Emperien viser os, at man desværre ikke gavner freden ved at lytte til de moderate kræfter i Israel, som eksempelvis den ellers fortrinlige Martin Krasnik ganske tankeløst har gjort sig til eksponent for, både i WA og i Debatten på P1, hvor han fik fremragende modspil fra Morten Messerschmidt.

Når det så er sagt: Uanset, hvor man står i denne indviklede og ulykkelige konflikt, så må Helle Malmvigs uimodsagte nonsens betegnes som diskvalificerende stupide, selvom det jo er muligt, at hun blot fik formuleret sig en smule hurtigt og unuanceret, men så er det jo netop journalistens pligt at stille de kvalificerede og uddybende spørgsmål.

Man undrer sig såre over 1) hvordan en såkaldt Ph.D og mellemøst-ekspert kan komme med sådanne udtalelser og 2) hvad der foregår i hjernen på en journalist, der ikke stiller det mildest talt  oplagte spørgsmål om, hvad hun så mener om Camp David forhandlingerne i år 2000 og møderne i 2008.

ad 1) ????

ad 2) Suk! 

(Jeg linker til indslaget, når det er tilgængeligt)

Kilde: