Dommerne er blevet overflødige maskiner - Politiken.dk

Et læsværdigt indlæg fra en pensioneret dommer:Jens Gabe om færdselsloven

Kaare Thode Jørgensen,

18/12/2012

Et læsværdigt indlæg fra en pensioneret dommer:

Jens Gabe om færdselsloven.:

"Der straffes i dag uden tøven for at køre nogle ganske få kilometer for stærkt. Det har intet med færdselssikkerhed eller lovens formål at gøre, om man f.eks. kører 40 km/t. eller 42 km/t., hvor hastighedsgrænsen er 40 km/t.

Det er tvært imod meget værre for færdselssikkerheden og stridende imod lovens ånd og formål, hvis man, i stedet for opmærksomt at holde øje med færdslen på vejen, skal køre med øjnene klistret til speedometret i angst for, at speedometernålen i et kort øjeblik skal snige sig en lille smule op over mærket for 40 km/t."

Og om den omstridte lov vedrørende THC i blodet:

"Hvis jeg stadig var aktiv dommer, ville jeg ikke ødelægge min samvittighed ved at dømme efter bogstaven i lov nr. 524 af 6. juni 2007 med tilhørende bekendtgørelser og idømme et menneske store bøder og ubetinget frakendelse af førerretten for at have ført bil efter at have røget en joint hash eller marihuana tre dage forud for kørslen.

Jeg ville i stedet frifinde med den begrundelse, at det beskrevne forhold ikke var omfattet af formålet med disse bestemmelser, hvis formål er at fremme færdselssikkerheden, for det har ikke den ringeste betydning for færdselssikkerheden, om tiltalte tre dage forud for kørslen har røget en joint af det euforiserende stof."