Dokumentation: Oppositionen taler økonomi

Det kan godt være oppositionen mener, at vi skal have tvangskvoter for kvindelige bestyrrelsesmedlemmer, og at Anders Fogh skulle have sagt undskyl...

Ikke angivet Ikke angivet,

27/01/2011

Det kan godt være oppositionen mener, at vi skal have tvangskvoter for kvindelige bestyrrelsesmedlemmer, og at Anders Fogh skulle have sagt undskyld for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Det kan også godt være, at oppositionen vil forbyde prostitution, parfume og Manga med nøgne piger. Men der er ét område, hvor oppositionens planer for Danmark er mere fantastiske end alle de andre til sammen, og det område er økonomien. Derfor har jeg her samlet en række udtalelser fra oppositionen og dens samarbejdspartnere.

"Jeg vil skide på, hvad lægerne siger. De har heller aldrig prøvet at arbejde" - Harald Børsting, formand for LO (JP 26. januar 2011)

"[Den foreslåede ændring i boligskatten] Det er sådan noget økonom-pis." - Nick Hækkerup, skatteordfører for S (Information 26. januar 2011)

Nick Hækkerup: "[...] Derfor skal vi tage penge fra din bank, for du vil ikke give dem selv, og give dem til folkeskolen, så de bliver dygtige."
Kim Fournais: "I tager mange penge fra min bank, skal jeg hilse og ..."
Nick Hækkerup: "Så tager vi lidt flere! [...]"

(DR2 Debatten, 4. marts 2010)

"I princippet er vi ligeglade med, hvordan man henter 15 mia. kr. Vi skal bare bruge pengene," - Henrik Sass-Larsen, politisk ordfører for S (Berlingske 16. august 2010)

Leny Malacinski: "Tallene viser jo, at den gennemsnitlige dansker er en underskudsforretning. Han koster samfundet 850.000 kroner mere, end han giver tilbage i løbet af ...
Harald Børsting: "Den type beregninger anerkender jeg overhovedet ikke. Det gider jeg ikke kommentere på."
Leny Malacinski: "Men økonomerne gør det jo op i kroner og ører. Et af dine medlemmer koster samfundet mere end ..."
Harld Børsting: "Sådan noget vrøvl gider jeg slet ikke høre på. Hvis økonomerne kommer og siger, at vores medlemmer koster samfundet 850.000 kroner, så stiger jeg fuldstændig af. Så ved jeg ikke, hvad de har gang i. Jeg mener ikke, at det passer. Det kan man ikke gøre op på den måde."
Leny Malacinski: "Men det gør økonomerne jo."
Harld Børsting: "Så bed dem om at lade være. Jeg gider ikke at kommentere det."
(Berlingske 16. januar 2011)

Morten Bødskov: "Vi mener, at vismændenes anbefalinger flugter med S-SF's udspil [...]"
Berlingske: "Men I freder efterlønnen og afviser en halvering af dagpengeperioden, som vismændene anbefaler?"
Morten Bødskov: "Det skaffer langt flere hænder end regeringens dagpengereform, hvis man øger den gennemsnitlige arbejdstid [dvs. gør noget andet end vismændene anbefaler]."
(Berlingske Business 3. juni 2010)

"Lad os få en maksimumsløn! [...] Lønninger over 50.000 om måneden, ender i luksusforbrug, og det er efter min mening rovdrift på både naturens og menneskers ressourcer. Det er et perverteret forbrug, hvor du er med til at fastholde produktion, der burde lukkes." - Mattias Tesfaye, medlem af SFs hovedbestyrelse (Avisen.dk 30. marts 2010)

"[...] muligheden for, at skabe vækst fremover, er afhængig af, at vi får brudt op på det kønsopdelte arbejdsmarked." - Pernille Vigsø Bagge, ligestillingsordfører for SF (DR TV "Frivillighed eller kønskvoter?" Ukendt Dato, 2009)

Hvis du kunne lide artiklen, og synes, at det kunne være nyttigt med en oversigt over oppositionens tanker om økonomi, så tilføj selv dine egne citater i kommentarsporet. For at komme med i artiklen skal dine citater have:

Pålidelighed

Dine citater ledsages af kildeangivelse med medie og dato, og den pågældende politiker citeres på en fair måde.

Saglighed
Ja, visse af de røde politikere lever deres personlige liv på en måde, som nok kan siges at være relevant for det budskab de vil sælge os, men her er vi alene interesserede i deres politiske udtalelser.

Aktualitet
Folk har lov at blive klogere. Citater fra 2009-11 er bedst.

Kilde: