DI: Milliard-gevinst ved at afskaffe lukkeloven

Uden lukkelov får forbrugerne også om søndagen adgang til discountbutikker og supermarkeder med lavere priser og væsentligt større udvalg, påpeger ...

Slettet Bruger,

29/09/2009

Uden lukkelov får forbrugerne også om søndagen adgang til discountbutikker og supermarkeder med lavere priser og væsentligt større udvalg, påpeger Dansk Industri.

Hvis lukkeloven afskaffes, så vil detailsektoren blive mere effektiv, og det vil sikre det danske samfund en milliard-gevinst, vurderer erhvervsorganisationen DI i en analyse ifølge Jyllands-Posten.

Detailhandelen er en af de sektorer herhjemme, som ifølge Danmarks Statistik har haft en negativ udvikling i produktiviteten siden 1995. Branchen er kort sagt ikke effektiv nok, men det kan fjernelsen af lukkeloven ændre, påpeger DI.

"I dag er forbrugerne om søndagen henvist til at købe ind hos mindre købmænd, kiosker og tankstationer, hvor priserne er højere. Uden lukkelov får forbrugerne adgang til discountbutikker og supermarkeder med lavere priser og væsentligt større udvalg. Det vil medføre markante besparelser for forbrugerne," siger Allan Sørensen, økonom i DI, til Jyllands-Posten.

Hos De Samvirkende Købmænd, som er modstander af en fjernelse af lukkeloven, tror man dog ifølge eget udsagn ikke på effekten.

"Det er rigtigt, at større butikker ofte er mere effektive. Men med den nuværende lukkelov hentes syv dages omsætning med seks dages omkostninger. Når loven afskaffes skal det samme salg fordeles på syv dage," siger John Wagner, direktør hos De Samvirkende Købmænd, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: